Principală  —  IMPORTANTE   —   Citiţi AZI în ZdG

Citiţi AZI în ZdG

În ediția din 14 decembrie a Ziarului de Gardă aflați cum un procuror din Ungheni se pregătește să treacă cu traiul într-un imobil de milioane, iar între timp se judecă cu un pensionar pentru un apartament modest, pe care l-a revendicat în virtutea funcției pe care o ocupă.

Tot joi aflați cum cetățenii din R. Moldova sunt maltratați în penitenciarele din Federația Rusă și cine va compărea pe banca acuzaților în dosarul morții unui minor din centrul de plasament „Vatra”.

În același număr citiți despre corupția mare și pedepsele mici în lumea oligarhiei, prin exemplul Moldovei, Ucrainei și Georgiei.

Într-un interviu cu scriitorul Vladimir Beșleagă discutăm despre școală și cenzură, cărți și scriitori, teatru și Parlament, unire și integrare europeană.

Actual: Pe placul cui au fost croite circumscripțiile?

Politic: Un an de mandat. „Președintele tuturor” se laudă cu un proiect de lege privind interzicerea unionismului, cu vizite externe în Rusia și dezaprobarea Oficiului de Legătură NATO la Chișinău

Dosar: Procuror în Ungheni: Proces cu un pensionar dat afară din aparatment și cu tată profesor cu imobil de lux

Dosar: Cetățeni moldoveni maltratați în penitenciarele din Federația Rusă

Exclusiv: Interviu cu Vladmir Beșleagă: „Principiul moral este exclus din politică. Se face orice pentru a se câștiga puterea, și pe urmă, fiecare să-și facă interesele”

Reporter Special: Corupția mare și pedepsele mici în lumea oligarhiei: Moldova, Ucraina, Georgia

Diaspora: Canada în așteptarea sărbătorilor

Diaspora: Produse din Moldova la Târgul de Crăciun de la Paris

Diaspora: Vinul şi Bucătăriile sofisticate

Trăind de Gardă: Ucis de monoxid de carbon și indiferență. Șefa Centrului de plasare „Vatra”, judecată în cazul morții unui minor

Zona Publică: Ana Vivdici despre „Școala Mea”: Ce pot învăța profesorii de la elevi și părinți?

La Țară: Cojile de migdale și hrișcă, transformate în energie verde

Oameni: Pe urmele memoriei Mariei Drăgan, artista distrusă de indiferență

La Marginea Europei: Bolnavii de cancer din Moldova au dreptul legal să se trateze și în spitalele private. De când și cu ce preț?

Editoriale

Aneta Grosu: Favoritul puterii la CNA

Alina Radu: Ziarul de Gardă, bananele și geamurile termopan

Pe site-ul www.zdg.md, nu apar toate articolele din ediția tipărită. Pentru a citi primul informațiile din Ziarul de Gardă, vă puteți abona la ediția pdf a ziarului, sau la cea tipărită, online, accesând link-ul zdg.abonare.md.