Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cine sunt cei trei candidați…

Cine sunt cei trei candidați admiși în concursul pentru ocuparea funcției de director al ANRE

Doar trei din cei opt candidați care au depus dosarele în concursul public pentru funcția de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE) au fost admiși pentru proba interviului.

Lilian Barcaru, Tudor Braniște și Violina Șpac sunt cei trei candidați admiși în concurs, care la 24 decembrie vor fi supuși probei interviului. Ceilalți cinci candidați care au depus dosarele nu au întrunit condițiile necesare pentru admitere. CV-urile celor trei candidați nu au fost încă făcute publice de căt Parlament.

Lilian Barcaru activează actualmente la ANRE, ocupând funcția de șef al secției Calitate din cadrul Departamentului investiții și calitate. În perioada 2002-2008, el a fost specialist principal la Departamentul reglementări și licențiere din cadrul ANRE. Anterior a lucrat la SIS și la UTM. Bracaru este licențiat în Sisteme și rețele electroenergetice și Business și administrarea afacerilor.

Violina Șpac și-a încercat și anterior norocul în concursul pentru funcția de director al ANRE, dar și pentru funcția de director-adjunct al CNA. Aceasta este șefă a Departamentului juridic și licențiere din cadrul ANRE.

Tudor Braniște activează și el în cadrul ANRE, anterior ocupând și funcția de șef al Direcției generale tehnologii informaționale din cadrul Comisiei Naționale a Pieței Finaciare, șef al Direcției tehnologii informaționale din cadrul „MoldovaGaz”, dar și director executiv al companiei „Asito” S.A.

Candidații la funcția de Director al ANRE trebuie să aibă studii superioare în domeniul tehnic, economic, financiar sau juridic şi experienţă de lucru de cel puţin 10 ani în unul dintre domeniile menţionate, dintre care cel puţin 3 ani în funcţii de conducere în instituții publice sau întreprinderi din sectoarele reglementate de ANRE. De asemenea, candidații trebuie să se bucure de o reputaţie ireproşabilă, să cunoască limba de stat și limba engleză și să nu fie membri ai vreunui partid politic la momentul depunerii cererii de participare la concurs.

După ce Comisia va nota candidații, câștigătorul cu cel mai înalt punctaj va fi votat de plenul Parlamentului.