Cine sunt cei șase pretendenți la funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției

Ministerul Afacerilor Interne a publicat lista candidaților care au fost admiși la proba scrisă în concursul pentru șefia Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Astfel, pretendenții la funcția de șef al IGP sunt:

  • Fredolin Lecari, Șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră
  • Ivan Cebotari, șef al direcției de poliție a autonomiei Găgăuze
  • Viorel Cernăuțeanu, șef al Direcţiei juridice a IGP
  • Dumitru Cebotari, Şeful adjunct al Inspectoratului de Poliţie din Bălți
  • Lilian Levandovschi, șeful Centrului pentru combaterea traficului de persoane 
  • Vladimir Negura, șef al Direcției relații internaționale și asistență externă din cadrul IGP

Anterior, responsabilul de concurs ne-a comunicat că pentru șefia IGP și-au depus dosarele nouă candidați. Respectiv, dosarele a trei pretendenți nu au fost acceptate pentru proba scrisă.

Cei șase pretendenți la șefia IGP urmează să participe la proba scrisă din cadrul concursului, care va avea loc la 9 iulie, iar ulterior la proba interviului.

Postul de șef al IGP a devenit vacant după ce la 10 iunie Alexandru Pînzari a fost demis din funcție de Guvernul condus de Maia Sandu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *