Principală  —  IMPORTANTE   —   Cinci cumpărături ale Guvernului în…

Cinci cumpărături ale Guvernului în luna septembrie în valoare de 7,6 milioane de lei

De la începutul lunii septembrie, Guvernul a făcut cumpărături de peste 7,6 milioane de lei, cel puțin astfel de date se conțin în Registrul de Stat al Achizițiilor Publice. Banii sunt chelțuiți pentru amenajarea spațiului adiacent sediului Executivului și reparația scărilor de acces în instituție, pentru corpuri de iluminat interioare, pentru sisteme de climatizare și mașini de curățat zăpada.

Cea mai costisitoare tranzacție, de 4 345 356 de lei, a fost făcută pentru achiziționarea și instalarea corpurilor de iluminat interioare (LED) al imobilelor din mun.Chișinău, aflate în gestiunea Direcției Generale pentru Administrarea Clădirilor Guvernului. Contractul a fost semnat cu „ECO EVOLUTIONS” SRL, firmă fondată în 2013 de Mihai Socolovschi.

Amenajarea terenului adiacent clădirii Guvernului și reparația scărilor de acces din partea Pieței Marii Adunări Naționale (PMAN) costă bugetul de stat 2 420 344 de lei. Suma respectivă a ajuns la „EUROCITY CONSTRUCT” SRL, firma care a semnat și în 2017 un contract cu Guvernul pentru construcția scărilor instituției, în valoare de 3 569 993 de lei.

„EUROCITY CONSTRUCT” SRL a fost fondată în martie 2013 de către Constantin Vaipan, tot el fiind și administrator al firmei care se ocupă de proiectări, construcții și restaurări.

Pentru achiziționarea și instalarea sistemelor de climatizare, firma „CLIMATSISTEM” SRL, desemnată câștigătoare a licitației la care au participat încă patru agenți economici, a fost plătită cu 358 750 de lei. „CLIMATSISTEM” a fost fondată în 2003 și este administrată de Corneliu Tarlapan.

Pentru 11 mașini de curățat zăpada, Guvernul a plătit 291 500 de lei firmei „OLISGRUP” SRL.

Cu 243 240 de lei au fost achiziționate, de la Î.M. „KARCHER”, 20 de „aspiratoare de covor cu perie” și 12 „aspiratoare uscate”.