Principală  —  IMPORTANTE   —   Cinci autobuze noi pe ruta…

Cinci autobuze noi pe ruta nr. 9 „Piața D. Cantemir – or. Codru”, care avea doar două unități

sursa: Primăria mun. Chișinău

Pe linia nr. 9 „Piața D. Cantemir – or. Codru”, au fost puse cinci autobuze noi, de model ISUZU, din lotul de 100 de unități achiziționate recent de municipalitate. Ruta de autobuz nr. 9 avea până marți, 14 septembrie, doar două unități, menționează autoritățile.

În curând va mai fi încă o unitate din tranșa de 10 vehicule care trec în prezent procedurile de testare, susține primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Din lotul de 100 de autobuze ISUZU până acum au fost puse pe rute 15 unități, susțin reprezentanții Primăriei Chișinău, iar restul vor livrate periodic, conform contractului, urmând ca până la finele anului să fie toate la Chișinău.

Autoritățile susțin că autobuzele au sistem de supraveghere video, prize USB, sistem de aer condiționat, sistem de supraveghere video în interior și la exterior, podea joasă cu platformă retractabilă, pentru a asigura călătorii confortabile pentru toți cetățenii municipiului.

Costul achiziției este de circa 12,5 milioane de euro. Termenul de garanție pentru noile autobuze este de 6 ani jumătate, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța acestora.

În acest an, municipalitatea a achiziționat 100 de unități noi ISUZU și 58 de autobuze rulate MAN, VOLVO și VDL, destinate rutelor din Chișinău și suburbii.