Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Chicu: Avem 15.000 de teste,…

Chicu: Avem 15.000 de teste, dar capacitatea laboratoarelor este redusă

Actualmente, în R. Moldova sunt 15.000 de teste pentru depistarea infecției cu virusul COVID-19, dar problema este capacitatea laboratoarelor. Premierul Ion Chicu a declarat, în cadrul unei ediții speciale de la TV8, că vor fi atrase și laboratoarele private, astfel că zilnic ar putea fi realizate circa 2000 de teste.

În același timp, șeful Executivului susține că, având în vedere numărul medicilor, ar putea fi îngrijite până la 4000 de persoane infectate cu noul virus, în stare gravă fiind până la 20%.

Totodată, autoritățile vor să implice și medici din instituțiile medicale private.

Chicu a raportat 84 de cazuri de infectare cu virusul nou în rândul angajaților din domeniul medical: 43 sunt de la Ștefan Vodă și Soroca, 14 de la Spitalul Clinic Republican și șapte de la Spitalul de Psihiatrie.

El a adăugat că „nimeni nu are gradul de securitate 100%”, iar echiparea medicilor este „așa cum au fost prioritățile statului”, menționând că medicii vor avea echipamentele necesare, care diferă pentru fiecare.

Conform ultimelor informații oficiale, până la 1 aprilie, în R, Moldova au fost înregistrate 423 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19.