Principală  —  IMPORTANTE   —   Candidatul care în 2019 a…

Candidatul care în 2019 a ridicat un salariu lunar de circa 61 de mii de lei este noul director al companiei „Moldtelecom”

Actualul director interimar al S.A. „Moldtelecom”, Viorel Postolachi, este noul director al companiei. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Agenției Proprietăți Publice.

Urmare desfășurării Concursului pentru ocuparea funcției vacante de director general al S.A.”Moldtelecom”, la data de 21 mai 2020, Comisia de concurs a desemnat în calitate de câștigător al Concursului candidatura dl-ui Postolachi Viorel, scrie în nota emisă de APP.

Începând cu 5 decembrie 2019, în baza hotărârii Consiliului de Administrare al Societății pe Acțiuni „Moldtelecom”, Viorel Postolachi a deținut funcția de director interimar al companiei, până atunci activând în cadrul companiei în calitate de Director Vânzări.

Astfel, Postolachi a avut un salariu de 743 505 de lei anual, ceea reprezintă câte aproximativ 61 de mii de lei lunar. În declarația de avere și interese pentru anul 2019, Postolachi a primit două indemnizații pentru copiii minori, din aprtea autorităților române – 4 725 de roni și peste 97 de mii de lei din partea CNAS.

Anterior, începând cu 2010, Viorel Postolachi a deținut funcția de vice-director Comercial în cadrul Direcției Business Solutions. Ulterior, acesta a preluat conducerea Direcției Retail. 

Patru candidați și-au depus dosarele pentru ocuparea funcției de director general al Societății pe Acțiuni „Moldtelecom”, doar trei dintre ei fiind admiși pentru proba interviului. 

Fotoliul de director general al Moldtelecom a rămas vacant după ce Dan Mitriuc și-a prezentat demisia din proprie inițiativă în iulie 2019. Demisia lui Dan Mitriuc a venit la doar câteva zile distanță după ce premierul Maia Sandu a solicitat să fie verificată activitatea întreprinderii Moldtelecom, meționând că această companie ar avea un management defectuos.

Pe 15 octombrie 2019, Inspectoratul Național de Investigații (INI) și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), au pornit urmărirea penală în două cauze penale, pe faptul delapidării averii străine și abuzului de serviciu, comise de persoane publice care gestionau S.A „Moldtelecom”, după ce directorul Agenției Proprietați Publice (APP) a anunțat despre mai multe nereguli depistate în cadrul unui audit financiar efectuat în cadrul companiei SA „Moldtelecom”.