Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Autoritățile vor anunța rezultatele testelor…

Autoritățile vor anunța rezultatele testelor în cazul celor 4 medici de la Spitalul Republican, la 2 zile de la testele făcute la privat

După două zile de la declarațiile autorităților cu privire la cei patru lucrători medicali de la Spitalului Clinic Republican suspectați de Covid-19 și testați pentru confirmare, la indicațiile ex-directorului Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, într-un laborator privat, joi seara, 26 martie, responsabilii de la Ministerul Sănătății vor anunța rezultatele testelor efectuate repetat în laboratorul Agenție Naționale Pentru Sănătate Publică.

Rezultatele testelor efectuate de ANSP, în cazul celor patru lucrători medicali, vor veni la două zile distanță după anunțul precum că aceștia au fost testați pozitiv pentru coronavirus de tip nou, într-un laborator privat din capitală.

Indicația pentru ca cei patru lucrători medicali să fie testați pentru coronovirus la un laborator privat l-a costat pe Anatol Ciubotaru funcția de director al Spitalului Clinic Municipal, acesta fiind demis ulterior de către autorități.

Marți, 24 martie, directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, a fost eliberat din funcție. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Ion Chicu în urma ședinței Comisiei pentru situații excepționale.

Decizia de a-l demite pe Anatol Ciubotaru a venit la câteva ore după ce s-a anunțat că patru lucrători medical de la Spitalului Clinic Republican sunt suspectați de infectare cu COVID-19. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova (MSMPS) a informat că directorul instituției medicale a decis efectuarea testelor în cadrul unui laborator privat.

În locul lui Anatol Ciubotaru a fost numit fostul viceministru al Sănătătții, Andrei Uncuța.