Atenționarea poliției pentru șoferi și prognoza meteo pentru zilele următoare

Poliția atenționează șoferii să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă, lopeți și materiale antiderapant dacă pornesc la drum. Deși pe drumurile naționale se circulă în condiții normale, prognoza meteo pentru următoarele zile arată că sunt posibile ninsori.

„Începând cu seara zilei de ieri, zeci de echipaje ale poliției au acționat pe traseele din țară pentru prevenirea evenimentelor generate de vremea rea, astfel ca circulaţia rutieră să se desfăşoare în siguranţă. În acest moment, pe toate drumurile naţionale şi locale se circulă în regim normal, iar polițiștii se află în teren pentru siguranța cetățenilor”.  În cazul în care vă aflați într-o dificultate și aveți nevoie de ajutor nu ezitați să solicitați susținerea celui mai apropriat echipaj de patrulare sau sunați la 112. De asemenea, recomandăm şoferilor să ţină cont de atenţionările agenţilor de circulaţie şi să-şi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă, lopeţi şi material antiderapant”, se precizează în mesajul poliției.

Ninsorile au pus stăpânire pe R. Moldova. În seara zilei de vineri, straturi de zăpadă de câțiva centimetri s-au înregistrat în mai multe regiuni, inclusiv în capitală, unde șoferii au făcut cozi la centrele de deservire pentru a schimba anvelopele de vară cu cele de iarnă. Meteorologii arată că, vremea rece se va menține și în următoarele zile, fiind posibile precipitații sub formă de ninsoare sau ploaie. Pentru marți și miercuri noaptea, 20-21 noiembrie, meteorologii anunță temperaturi de până la -8 grade, dar și ninsori.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *