Atenție, șoferi! Benzina și motorina se scumpesc semnificativ

Agenția Națională pentru Reglementarea în Energetică (ANRE) a stabilit noile prețuri plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale pentru perioada 30 mai – 12 iunie curent. Astfel, de mâine, un litru de benzină va costa 19 lei și 79 de bani, cu 64 de bani mai mult decât astăzi, iar pentru un litru de motorină șoferii vor achita 17 lei și 75 de bani, prețul fiind cu 66 de bani mai scump.

Prin urmare, un litru de benzină a ajuns să coste mai mult de un euro, Banca Națională a Moldovei (BNM) stabilind astăzi un curs de 19,67 de lei pentru moneda unică europeană.

Mai mult, comparativ cu perioada similară a anului trecut, prețul pentru un litru de benzină s-a majorat cu doi lei și 65 de bani, iar pentru motorină – cu trei lei și șase bani.

Noile prețuri plafon intră în vigoare după miezul nopții și vor fi valabile timp de două săptămâni, iar operatorii petrolieri nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanţi la preţuri mai mari decât cele stabilite de ANRE.

Consumatorii care observă preţuri mai mari pe piaţă sunt îndemnaţi să anunţe ANRE la numărul de telefon 0 800 10 800 sau la adresa de e-mail: anre@anre.md.

ANRE stabilește prețurile plafon pentru formarea şi aplicarea prețurilor la produsele petroliere începând din iunie 2016.

Autor: Nicoleta Braghiș, stagiară

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *