Atenție maximă la firele electrice căzute! Doi minori și-au pierdut viața, iar un al treilea a ajuns la spital

În urma ploilor cu vânt din după-amiaza zilei de 23 iunie, mai multe localități au rămas deconectate de la energia electrică și sunt multe sectoare, unde firele electrice au căzut la pământ și reprezintă un pericol real de electrocutare, susțin reprezentanții Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, într-un comunicat de presă.

În aceste condiții, pe parcursul a două zile, doi minori și-au pierdut viața, după ce s-au jucat pe acele porțiuni cu fire electrice căzute și au fost electrocutați, iar un al treilea minor a ajuns la spital cu arsuri. Incidentele s-au produs în satul Sărata Galbenă, raionul Hîncești și în satul Volontiri, raionul Ștefan Vodă. În aceste condiții, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale și Gas  Natural Union Fenosa roagă părinții să își supravegheze copiii, pentru a nu-i expune pericolului și să nu îi lase să se joace pe câmp, în condițiile în care s-ar putea să mai existe fire electrice doborâte.

„Mai mult, cetățenii sunt rugați, în cazul în care observă astfel de fire, să apeleze numărul de telefon al Dispeceratului Gas  Natural Union Fenosa – 022431352 sau la numerele de telefon de la dispeceratele din teritoriu și la Serviciul de urgență 901. Aceste sesizări sunt de maximă importanță, întrucât astfel se pot evita cazurile excepționale cu pierderi de vieți”, susțin Salvatorii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *