Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Arest preventiv pentru șoferul care…

Arest preventiv pentru șoferul care a doborât un stâlp de electricitate, cauzând moartea unui om

protv

Tânărul de 24 de ani, care la 26 ianuarie curent a doborât cu mașina un stâlp de electricitate, cauzând moartea unui bărbat şi rănirea altor cinci persoane, a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 20 de zile. 

Acesta este acuzat de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, acţiuni săvîrşite în stare de ebrietate, acțiuni prevăzute de art.264 alin.(4) Cod Penal. Pentru această infracţiune norma penală prevede închisoare de la 4 la 8 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 5 ani.

Amintim că accidentul a avut loc pe 26 ianuarie, pe strada Lunca Bîcului din sectorul Ciocana al capitalei. Învinuitul, care se deplasa la volanul unui automobil de model „Hunday Getz”, a pierdut controlul asupra volanului, a intrat într-un stâlp de electricitate, tamponând pietonii aflaţi în apropierea părţii carosabile. În urma accidentului, un pieton a decedat pe loc, iar alte cinci persoane, cu vârstele cuprinse între 30 – 54 de ani, au fost internate, cu diferite traumatisme, la Spitalul de Urgenţă.

Rezultatele testării alcooscopice au arătat o concentraţie de 0,62 mg/l de alcool  în sânge, ceea ce se califică ca stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

Învinuitul are 24 de ani şi este militar prin contract al Bazei de Instruire a Armatei Naţionale.

Potrivit procurorilor, bărbatul care a decedat în urma accidentului, avea 43 de ani şi activa în calitate de inginer la o întreprindere, iar în acea seară se întorcea acasă de la serviciu. În prezent, trei dintre victimele rănite au fost deja externate, alte două se află în spital.

Foto: protv.md