Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Anunț important pentru persoanele care…

Anunț important pentru persoanele care au aplicat pentru Green Card

În urma unor probleme tehnice, perioada de înregistrare pentru DV-2019 (green card) este reluată, iar toate înregistrările făcute înainte de data de 18 octombrie 2017 vor trebui să fie retransmise pentru ca participantul să fie luat în considerare, anunță Ambasada SUA în R.Moldova, într-un comunicat de presă.

„Regretăm inconveniențele față de participanții la Loteria Vizelor. Cu toate acestea, pentru a asigura corectitudinea și a proteja integritatea procesului pentru toți cei interesați, trebuie să reluăm procesul de înscriere pentru acest an (DV-2019). Noua perioadă de înregistrare pentru DV-2019 se deschide pentru înregistrările electronice la prânz, ora de vară a coastei de est, miercuri, 18 octombrie 2017, și până la amiază, ora de iarnă a coastei de est, miercuri, 22 noiembrie 2017.

Dacăați transmis o cerere de înregistrare înainte de miercuri, 18 octombrie 2017, acea înregistrare nu va fi luată în considerare și va trebui să transmiteți o altă cerere de înregistrare în timpul perioadei noi de înregistrare. Puteți să vă înregistrați din nou fără a fi descalificat(ă) pentru mai multe înregistrări. Persoanele se înregistrează de mai multe ori în timpul noii perioade de înregistrare vor fi descalificate. Solicitanții pot accesa formularul electronic de înregistrare DV (E-DV) pe pagina oficială E-DV, dvlottery.state.gov în timpul perioadei de înregistrare. Instrucțiunile DV sunt, de asemenea, disponibile pe pagina web a Departamentului de Stat, la usvisas.state.gov/dv/instructions. Toate celelalte cerințe de eligibilitate rămân aceleași”, anunță Ambasada.

În același comunicat se precizează că începând cu data de 15 mai 2018, toți cei care s-au înregistrat în DV-2019 vor putea utiliza numărul unic de confirmare oferit la înregistrare pentru a verifica statutului de participant online pe dvlottery.state.gov pentru a vedea dacă au fost selectați. Entrant Status Check  (Verificarea Statutului Înregistrării) va informa participanții selectați despre procedura de aplicare la DV pentru ei și pentru membrii eligibili ai familiei lor. De asemenea, Departamentul va confirma programările de viză prin intermediul Entrant Status Check  (Verificarea Statutului Înregistrării).