Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Alte trei decese în ultimele…

Alte trei decese în ultimele 24 de ore, din cauza infecției cu COVID-19: printre victime – medicul de 57 de ani din Fălești

Încă trei oameni s-au stins în ultimele 24 de ore din cauza infecției cu noul coronavirus, raportează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vineri, 1 mai. Asfel, bilanțul deceselor provocate de COVID-19 ajunge la 122. Printre ultimele trei victime se numără și medicul de 57 de ani, care activa în cadrul spitalului raional Fălești.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, victimele sunt doi bărbați și o femeie.  

Datele prezentate de MSMPS:

(Deces 120) Bărbat de 66 ani, din  Bălți. Internat la data de 7 aprilie, în cadrul spitalului din Bălți. Comorbidități: Hipertensiune arterială, ictus cerebral, boală cronică renală.

(Deces 121) Femeie de 49 ani, din Cahul. Internată  la data de 22 aprilie în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă. Diagnosticul final: Pneumonie interstițială polisegmentară bilaterală, evoluție gravă. Insuficiență respiratorie progresivă. Sindrom de detresă pulmonară. Șoc septic.

(Deces 122) Anunţăm cu regret despre trecerea în nefiinţă la doar 57 ani, a medicului traumatolog Igor Cheptea, care a activat în cadrul spitalului raional Fălești, fiind confirmat cu infecția COVID-19. Domnul Cheptea a fost un specialist valoros pentru întreg sistem medical. De-a lungul carierei sale a tratat mii de pacienți.  Exprimăm sincere condoleanţe familiei și colegilor.

Până în acest moment, în R. Moldova au fost înregistrate 3897 de cazuri de infecție cu COVID-19. Bilanțul deceselor a ajuns la 122, cea mai fragedă victimă fiind o tânără de 23 de ani din Bălți.

Totodată, autoritățile au anunțat că până acum 1272 de persoane au fost tratate și externate din instituțiile medicale.

Pe 17 martie în R. Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile, mai exact până pe cel puțin pe 15 mai, în legătură cu prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19.