Principală  —  IMPORTANTE   —   Al doilea lucrător medical, răpus…

Al doilea lucrător medical, răpus de COVID-19, în ultimele 24 de ore: Elena Mangîr a activat 23 de ani în cadrul Serviciului de Urgență

Foto: World Health Organization in Moldova

Al doilea lucrător medical a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Este vorba despre Elena Mangîr care a activat în calitate de felceră la SAMU Hîncești, PAMU Cărpineni.

Despre decesul lucrătoarei medicale a fost anunțat de către Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, însă în comunicatul emis de instituție nu a fost menționată cauza decesului.

„Doamna Elena a decedat din cauza complicațiilor COVID 19”, a precizat pentru Ziarul de Gardă purtătoarea de cuvânt a CNAMUP, Vladislava Ceban.

Instituția unde a activat Elena Mangîr anunță că lucrătorul medical a decedat astăzi, 9 august, după 23 de ani de activitate în cadrul Serviciului de Urgență.

Aducem un ultim omagiu dragei noastre colege, care s-a stins din viață la data de 9 august 2020. Mangîr Elena s-a născut la 17 octombrie 1962. Din anul 1997, doamna Elena a activat la Serviciul de Urgență, consacrându-și întreaga viață sănătății oamenilor. A lucrat în calitate de felcer la PAMU Cărpineni în cadrul Substației de Asistență Medicală Urgentă Hîncești. Ea a fost un exemplu de virtute și de onestitate, un reper de moralitate și un model demn de urmat pentru toți colegii. În memoria noastră doamna Elena Mangîr va rămâne mereu un om cu suflet mare, de o rară înțelepciune, un adevărat profesionist și o adevărată familistă. Să îi fie drumul plin de lumină! Dumnezeu să o odihnească în pace!’‘, se arată în mesajul transmis de CNAMUP.

Tot astăzi, a decedat Maria Păpușoi, în vârstă de 65 ani, din raionul Cimișlia, internată la data de 30 iulie, la Spitalul Clinic Republican. Maria Păpușoi a activat în calitate de medic pediatru/endoscopist în cadrul Spitalului MSMPS și Spitalul Raional Cimișlia.

În total, 30 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

217 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 2 sunt de import (România-1, Irlanda-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 27 660 cazuri.