Principală  —  IMPORTANTE   —   A demarat procesul de distribuire…

A demarat procesul de distribuire către spitalele din Republica Moldova a ajutorului acordat de România

Ambasada României informează că de marți, 12 mai, a fost demarat procesul de distribuire către spitalele din Republica Moldova a ajutorului acordat de România pentru combaterea pandemiei de COVID-19, în sumă de 3,5 milioane de euro.

Primii beneficiari ai acestui ajutor au fost: Spitalul din Edineț, Centrul de sănătate Rișcani, Spitalul Raional Basarabeasca, Spitalul de copii nr.1 Chișinău, Spitalul Raional Ocnița, Spitalul Raional Rezina, Spitalul Raional Drochia, Spitalul de Traumatologie și Ortopedie, Spitalul Raional Strășeni, Spitalul Orășenesc Cantemir, Spitalul militar Chișinău, Centrul de sănătate Comrat, Centrul medical de familie Ștefan Vodă, Spitalul clinic municipal nr.1.

Acțiunea va continua zilele următoare cu distribuiri către alte instituții medicale din Republica Moldova.

Asistența umanitară acordată de România în contextul combaterii pandemiei cu COVID-19, în valoare de 3,5 milioane euro, conținând materialele și echipamente medicale, a ajuns în Republica Moldova pe data de 7 mai. În acest lot se conțineau 500 de mii de măști, combenzoane de protecție și medicamente, toate în valoare de 3,5 milioane de euro.