Principală  —  Ştiri  —  Social   —   500 de diplome ale studenților…

500 de diplome ale studenților din regiunea transnistreană, apostilate de autoritățile R. Moldova. Cele mai solicitate destinații

Biroul Politici de Reintegrare anunță că au fost apostilate 500 de diplome de studii ale persoanelor din regiunea transnistreană. Majoritatea studenților Universității „Taras Șevcenco” din orașul Tiraspol au solicitat apostilarea diplomelor de model neutru pentru Italia, Statele Unite ale Americii sau Israel, menționează autoritățile de la Chișinău.

„Reintegrarea spațiului educațional unic și oferirea șansei ca tinerii studioși din stânga Nistrului și mun. Bender să-și realizeze potențialul și performanțele pe întreg teritoriul țării și peste hotarele țării, inclusiv în spațiul european, reprezintă o prioritate constant promovată de către autoritățile R. Moldova”, susțin reprezentanții Biroului Politici de Reintegrare.

Astfel, de la punerea în aplicare a Deciziei din 25 noiembrie 2017 ce se referă la mecanismul de apostilare a diplomelor de model neutru, în formatul agreat, eliberate de către Universitatea „Taras Șevcenco” din or. Tiraspol, precum și în conformitate cu rigorile cadrului normativ național, până în prezent au fost apostilate 500 de asemenea diplome, cu următoarele cele mai solicitate destinații: Italia – 102, SUA – 72, Bulgaria – 52, Israel – 46, Polonia – 46, Franța – 32.

Sursa: Biroul politici de reintegrare

Studenții din regiunea transnistreană au ales și unele țări din spațiul Uniunii Europene, precum: România, Spania, Olanda, Irlanda, Austria, Belgia.

„Această imagine relevă atractivitatea sporită a beneficiilor și a studiilor de înaltă calitate oferite de R. Moldova și partenerii internaționali ai acesteia, încadrată în logica politicilor de reintegrare a țării, dar și implementarea neîntreruptă a angajamentelor agreate în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană”, punctează Biroul.

Aproximativ 346 de mii de locuitori domiciliați în regiunea transnistreană dețin cetățenia R. Moldova, dintre care circa 321 de mii posedă pașapoarte și aproape 288 de mii – buletine de identitate.