Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   29 de persoane, stabilite cu…

29 de persoane, stabilite cu domiciliul la Chișinău, au depus jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei R. Moldova

29 de persoane care domiciliază în municipiul Chișinău au depus luni, 26 octombrie, jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei R. Moldova. Anunțul a fost făcut de responsabilii din cadrul Primăriei Generale.

Potrivit notei informative emisă de Primărie, persoanele cărora le-a fost acordată cetăţenia R. Moldova sunt originare din Federaţia Rusă, Ucraina, România, Italia, Azerbaidjan, Turcia, Siria, Libia, Bangladesh, Yemen și Sierra Leone. Dintre aceștia, 28 de beneficiari au obţinut cetăţenia statului nostru, iar o persoană şi-a redobândit-o.

Din anul 2003 şi până în prezent, 704 persoane care locuiesc în municipiul Chişinău au obţinut cetăţenia Republicii Moldova, inclusiv 64 în anul curent.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui R. Moldova. Ulterior, solicitantul depune jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.