19-22 octombrie – Zilele Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” din R. Moldova invită la evenimentele organizate în contextul Zilelor Universității, desfășurate în perioada 19-22 octombrie curent cu prilejul marcării celor 76 de ani de activitate.
Evenimentul principal îl constituie conferința științifică anuală cu genericul Cercetarea în biomedicină și sănătate: calitate, excelență și performanță.
În data de 19 octombrie vor avea loc două lansări de carte, care vor fi organizate în regim on-line cu transmisie live: Esențialul în infecția COVID-19 la copii, autori: Eva Gudumac, Svetlana Șciuca, Emil Ceban ș.a., și Constantin Ețco, Magul din Țara gorunilor, autor – Liviu Belâi.
La 20 octombrie, ora 12:00, Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină va organiza un flashmob cu genericul Happy Birthday, Alma Mater, în fața Blocului didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165).
Conferința științifică anuală va fi inaugurată miercuri, 20 octombrie, ora 13:00, și va integra viziuni interdisciplinare extinse, cu tangențe ale medicinei și alte domenii, va pune accent pe comunicarea și colaborarea cu savanți și specialiști notorii. Conferința include patru prelegeri magistrale State of the Art Lectures, ținute de profesori invitați de peste hotare, specialiști renumiți în domeniu.
Joi, 21 octombrie, în prima jumătate a zilei, se vor desfășura sesiunile în secții pe profil tematic, în regim on-line. La 22 octombrie, tinerii medici vor participa la cursuri educaționale și workshopuri medicale, inclusiv la patru cursuri off-line organizate la Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală. În a doua parte a zilei, va avea loc ședința extinsă a Senatului universitar și Gala Laureaților, începând cu ora 16:00.
De asemenea, în cadrul Zilelor Universității vor fi organizate diverse competiții sportive și manifestări culturale. Totodată sunt preconizate expoziții virtuale ale realizărilor în domeniul cercetării și inovării în anul 2020-2021: publicații didactice și științifice, postere electronice, obiecte de proprietate intelectuală, participări la târguri și expoziții internaționale etc.
Mai multe detalii găsiți în Programul manifestărilor aniversare.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.