VIDEO/ Retrospectivă: Hramul lui Ilan Șor

Pe 8 noiembrie, la Orhei s-a sărbătorit „pe picior larg” hramul localității. Câți bani s-au cheltuit, inclusiv, pentru remunerarea artiștilor care au urcat pe scenă, au refuzat să spună, atât viceprimara Reghina Apostolova, cât și primarul Ilan Șor.  Orheienii, se pare, sunt mai puțin preocupați de acest aspect, precum și de faptul că numele edilului figurează în primul Raport Kroll, drept principalul beneficiar al furtului din sistemul bancar, și în pofida faptului că acesta este condamnat de prima instanță la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani.

Pe scena din Orhei au urcat mai mulți artiști, printre care interpreta Nadeja Cepraga, formațiile „Noroc”, „Lume”, „Tharmis”, „Fly Project” și artistul din România Pepe. Primăria a organizat activități distractive, cu eroi din povești, dinozauri și animatori de peste hotare în parcul de distracții OrheiLand și a împărțit gratis mâncare pentru participanții la sărbătoare.

Abordată, viceprimara Reghina Apostolova s-a arătat deranjată de întrebările adresate în limba rusă și a declarat că toată informația despre bugetul cheltuit se găsește pe pagina oficială a Primăriei. La rândul său, primarul Ilan Șor a declarat că banii au fost alocați, atât din bugetul localității, cât și de Asociația Obștească „Pentru Orhei”, dar ne-a îndemnat să adresăm o scrisoare oficială pentru a afla care sumă a fost cheltuită.

Pagina oficială a Primăriei orașului Orhei nu sunt indicate sursele financiare care au fost cheltuite de autoritatea publică locală pentru organizarea evenimentelor dedicate marcării a 464 de ani de la fondarea localității și nici care este contribuția Asociației Obștești „Pentru Orhei”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *