VIDEO/ Mesajul lui Pavel Filip pentru următorul prim-ministru

La scurt timp după ce conducerea PDM a anunțat Guvernul condus de Pavel Filip demisionează, premierul a organizat o conferință de presă.

Însoțit de miniștrii din Guvernul pe care l-a condus, Pavel Filip a mulțumit echipei, a enumerat proiectele și reformele pe care le-a realizat și a anticipat acuzații „despre moștenirea” pe care a lăsat-o, precizând că încasările la buget sunt în creștere.

Pavel Filip a precizat că în buget sunt prevăzuți bani pentru proiectele aflate în desfășurare, inițiate de Guvern, și și-a exprimat speranța că acestea vor fi continuate.

Acesta a declarat că Guvernul a dat dovadă de demnitate și verticalitate și s-a simțit mândru de țară atunci când am cerut la ONU retragerea trupelor rusești de pe teritoriul R. Moldova. Totodată, Filip a adus mulțumiri Bucureștiului și Kievului pentru ajutorul acordat.

Filip susține că pleacă cu „conștiința împăcată”, că a respectat jurământul depus la învestirea în funcție și că speră ca într-o zi cetățenii să poată decide singuri soarta R. Moldova, fără implicare din afara țării.

Potrivit acestuia, plecarea Guvernului său nu va rezolva actualul blocaj juridic și nu va anula deciziile crizei constituționale.

„Decizia de astăzi nu înseamnă nicidecum că dăm mâinile în jos sau că renunțăm. Vom munci în continuare pentru Moldova doar că din alte poziții. Mulțumesc colegilor, celor care au fost alături de mine în momente complicate și au avut încredere în mine. Rămânem o echipă puternică în continuare”, a declarat Filip, care a adresat mulțumiri și familiei sale.

„Îi doresc succes următorului prim-ministru. Această funcție vine cu o mare responsabilitate. Pentru binele oamenilor sper că se va descurca mai bine decât mine. Vă mulțumesc mult”, a încheiat Pavel Filip.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *