Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   VIDEO/ Mașina achiziționată de „Avia…

VIDEO Mașina achiziționată de „Avia Invest” cu peste 9 milioane de lei și trecută de Curtea de Conturi la „cheltuieli ineficiente”, folosită de Ilan Șor

Automobilul Audi cu numerele de înmatriculare KKL 001, despre care Curtea de Conturi a stabilit că a fost achiziționat de „Avia Invest” din banii Aeroportului Internațional Chișinău, fiind trecut de auditori la capitolul „cheltuieli ineficiente”, a fost utilizat chiar de către Ilan Șor, care deține funcția de președinte al Consiliului de Administrație al firmei care a obținut de la stat concesionarea Aeroportului.

Automobilul de marcă Audi, achiziționat de Avia Invest

Mașina a costat 9,2 milioane de lei, echivalentul a 464,9 mii de euro.

ZdG l-a surprins, în 2018, pe Ilan Șor în timp ce urca în acest automobil de Ziua Hramului orașului Orhei.

În total, Curtea de Conturi a stabilit că, în ultimii ani, compania „Avia Invest”, cea care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, a cheltuit, ineficient, 235,9 milioane de lei. Concluzia a fost formată în urma unui audit efectuat și prezentat vineri, 24 ianuarie 2020.

Din cele 235,9 milioane de lei despre care auditorii Curții de Conturi au constatat că au fost cheltuite ineficient, 124 de milioane au mers către serviciile de cleaning.

34,56 de milioane de lei au mers către sponsorizări. Principalul beneficiar a fost clubul de fotbal „Milsami Orhei”, patronat de Ilan Șor.

12,81 de milioane de lei au reprezentat „creșteri nejustificate a cheltuielilor de asigurare”.

Citiți și: DOC/ Cheltuieli ineficiente în valoare de 235 de milioane de lei la Aeroport. Serviciile contractate și achizițiile „Avia Invest”