Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Curcani aruncați de PDM-iști…

VIDEO Curcani aruncați de PDM-iști peste gardul Președinției. „Se comportă cu animalele și cu oamenii la fel cum s-ar comporta cu niște gunoaie”

Karl Luganov, președintele Asociației „Societatea Umană”, organizație de protecție și atitudine umană față de animale spune că gestul democraților de a arunca curcani peste gardul Președinției este unul josnic.

„Se comportă cu animalele și cu oamenii la fel cum s-ar comporta cu niște gunoaie. Aceasta arată nivelul culturii guvernării care vine, sau care pleacă, nu mai știu. Aceasta nu este doar o adresare crudă față de animale, dar și o bătaie de joc față de acestea. Modul în care le tratăm arată nivelul culturii pe care îl avem”, a mai spus Luganov.

Manifestanții din partea Partidului Democrat au venit la Președinție cu curcani.

În timp ce scandau „Dodon, ieși afară!” și „Demisia!”, aceștia au aruncat, aplaudând, curcanii peste gardul Președinției. Doar una din păsări s-a ridicat de jos. Restul au rămas zăcând la pământ.

Articolul 2221 din Codul Penal al R. Moldova prevede că tratarea cu cruzime sau torturarea animalelor care au cauzat mutilarea ori moartea acestora săvârșită în public sau în prezența minorilor se pedepsește cu amendă în mărime de la 750 la 1350 de unități convenționale, cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.