Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Atitudine de deputat/democrat: cum…

VIDEO Atitudine de deputat/democrat: cum răspunde la întrebări un parlamentar aflat la al doilea mandat

Vladimir Andronachi în timp ce fuge de întrebările unui reporter al ZdG

Deputatul democrat Vladimir Andronachi a evitat să discute cu presa la prima ședință a Parlamentului de legislatura a X-a. Întrebat de ce timp de patru ani, în perioada primului mandat, nu a avut nicio inițiativă legislativă individuală și nicio luare de cuvânt, acesta nu a oferit vreun răspuns și a părăsit grăbit holul Parlamentului.

Potrivit, Raportului statistic cu privire la activitatea legislativă a Parlamentului de legislatura a XX-a, Vladimir Andronachi a fost coautor la 33 de inițiative legislative, dar pe parcursul a patru ani nu a avut niciun proiect de lege elaborat individual, nu a prezentat vreun raport sau coraport în plenul Parlamentului, nu a avut luări de cuvânt, nu a adresat vreo întrebare și nu a făcut vreo interpelare.

La 24 februarie 2019, Vladimir Andronachi a obținut al doilea mandat de parlamentar, figurând pe poziția 9 în lista PDM pe circumscripția națională.

Vladimir Andronachi a evitat și anterior, pe când se afla la primul mandat de deputat, să răspundă la întrebările presei. La 21 octombrie 2018, abordat după ce în PMAN a avut loc un eveniment de partid, la care oamenii au fost aduși în mod organizat, deputatul Vladmir Andronachi a refuzat să răspundă la întrebări și a replicat reporterului ZdG: „Dragă, căutați-vă de treabă!”.

Despre averea și afacerile milionarului Vladimir Andronachi, ZdG a scris în 2017.

În ultimii doi ani, Vladimir Andronachi declară un salariu de peste 400 de mii de lei la Parlament. Alte 7,2 milioane de lei constituie venituri din oferirea în chirie a unor spații comerciale.

Familia Andronachi are în proprietate două apartamente: unul obținut prin donație în anul 1996 și altul de 218,2 metri pătrați, cu valoarea de 1 227 630 de lei, cumpărat în 2014. Deputatul mai are două spații comerciale – unul de 260 de metri pătrați, în valoare de 2 milioane de lei și ½ cota parte din cel de-al doilea, cu suprafața de 1,188 de metri pătrați, cu prețul de 4,45 milioane de lei. El deține și ½ cota parte dintr-un teren intravilan, estimat la 42 795 de lei.

În actul de avere și interese depus în campania electorală pentru alegerile parlamentare, deputatul indică patru automobile, pe care familia sa le-ar conduce în baza unor acte de posesie:

  • Land Rover fabricat în 2018, cu o valoare de 1,6 milioane de lei;
  • Range Rover Sport din 2017 cu o valoare de 1,1 milioane de lei;
  • Hyundai Santa Fe, fabricat în 2016, cu o valoare de 688 000 de lei;
  • BMW 7501 din 2016, de 1,5 milioane de lei.

În februarie 2017, Vladimir Andronachi a fost surprins distrându-se într-un club de lux din București, stropindu-se cu șampanie scumpă. Deputatul a refuzat să comenteze întâmplarea.