Vicepreședinta PL va lupta pentru un fotoliu de deputat. Ce circumscripție a ales și ce contracandidați ar putea avea

Fosta șefă a întreprinderii municipale „Apă-Canal Chișinău”, Veronica Herța, vicepreședintă a Partidului Liberal, a înregistrat la 1 ianuarie 2019 grupul de inițiativă care va colecta semnături pentru promovarea sa drept candidată pe circumscripția nr. 30, sectroul Ciocana al mun. Chișinău, la alegerile parlamentare. Anunțul a fost făcut de politiciană pe Facebook, acolo unde a adus și acuzații la adresa blocului electoral ACUM, precum că nu ar fi respectat propriiil reguli privind desemnarea candidaților pe principiul „meritocrației”.

„Realitatea este că încă de acum o săptamină și jumătate (din 21.12.18), blocul ACUM cunoaște intenția subsemnatei de a candida pe această circumscripție. La trei zile după expedierea actelor, răspunsul a fost: “ liber e doar în Transnistria, Găgăuzia, Rusia”. Dar iata că nici la această dată, din partea blocului ACUM nu este înregistrat nici un candidat, ceea ce demonstreaza că, de fapt, au “închis ușa în față noastră” neavând o decizie finală. Au rămas 3 zile pentru înregistrarea grupurilor, care vor demonstra dacă ACUM au dorința de a ne uni forțele precum este așteptat de toată societatea. Rămâne să vedem, poate s-a conștientizat în ultimul ceas cel puțin și nu va fi nevoie să risipim voturile, deoarece turul 2 nu exista!!!”, a scris Herța, care s-ar putea bate pentru un fotoliu de deputat având drept contracandidați pe Petru Burduja (PSRM), Nae-Simion Pleșca (PDM) și Galina Bostan (candidat independent).

Veronica Herța menționează că susține inițiativa președintelui PL, Dorin Chirtoacă, de a se retrage din cursă în cazul în care un alt candidat din opoziția pro-europeană va avea mai multe șanse de victorie pe circumscripția respectivă.

Veronica Herța s-a aflat la șefia Apă-Canal Chișinău între 9 septembrie 2016 și 22 mai 2018. Până a prelua fotoliul de director la Apă Canal Chișinău, Herța a fost contabil-șef al Direcţiei Construcţii Capitale din mun. Chişinău, şefă a Direcţiei municipale finanţe și preşedintă a Consiliului de Administraţie al SA „Apă-Canal Chişinău”.

Foto antet: facebook.com/veronica.herta

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lilian 007

    Lucrurile trebuiesc privite în profunzime. În primul rând MOACHEA asta nu trece la Ciocana. Dar nici nu trebue. Să continuăm în Parlament specula tâmpită a lui Mișa Ghimpu n-are nici un rost. Trebuie oameni noi. Oricine în afară de mancurții socialiști, dracii PD-iști ai TA (talpei iadului) Plahotniuk sau ****nii lui Șor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *