Ultima oră: PL anunță că iese din coaliția „PD-PSRM”

Partidul Liberal a luat decizia să părăsească alianța de guvernare.  Decizia a fost anunțată public după ședința Consiliului Republican al Partidului Liberal, convocată după reținerea prim-vicepreședintelui PL, Dorin Chirtoacă. 

PL precizează că R. Moldova se îndreaptă pe o cale greșită și consideră că Dorin Chirtoacă și Iurie Chirinciuc ar fi deținuți politici, iar rezolvarea cazurilor acestora este condiționată de subordonarea PL intereselor politice ale PD. În consecință, PL anunță că trece imediat în opoziție față de guvernarea PD-PSRM.

La ședința în care s-a luat această decizie au fost prezenți și mai mulți ambasadori, printre care, Pirkka Tapiola, șeful Delegației UE în R. Moldova, dar și James D. Pettit, ambasadorul SUA. 

ZdG a anunțat în jurul orei 17.00 că PL va anuța că părăsește Coaliția de Guvernare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Ultimul_liberal

  În sfârșit Mișa Ghimpu a înțeles că nevoile lui vin de la Plohotmiuc. Măi Mișca, da tormoz mai ești, măi…

 2. Decebalus

  Lui Mișa Ghimpu

  De-a binelea cu Plaha
  Te-i jucat de-a mijatca,
  A venit timpul ca Plaha
  Să-și ridice napatca!

 3. ivancelgroaznic

  Shobolani intotdeauna fug de pe korabie , cind vin greutatsi. Pin aku leo konvenit, dar acu , ca sa mai stricat treaba, nu mai convine la ei, shi vor sa stea deoparte, sa kuleaga roade de peste tot, far sa faca nimic. Tredatori au fost, tradatori sint shi vor fi in kontinuare.

 4. ciubuc ion

  Ghimpu s-a prins tarziu ca PL trebuie sa plece de la guvernare,mai ales ca ministrii lui urmau sa-si piarda posturile la reducerea nr,de ministri,dar sa lase liber si postul de la primaria Chisinau,care trebuie data altcuiva,,Vom vedea daca a facut bine cu plecarea sau nu,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *