Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Traian Băsescu a fost desemnat…

Traian Băsescu a fost desemnat președintele de onoare al partidului lansat de Anatol Șalaru

Astăzi, 25 iunie, a fost organizat Congresul Partidului Unității Naționale (PUN). În cadrul evenimentului, Traian Băsescu, ex-președintele României, a fost desemnat preşedintele de onoare al PUN, iar Constantin Codreanu, prim-vicepreşedinte al formațiunii politice, lansată de către Anatol Șalaru, ex-ministrul Apărării.

La Congresul de astăzi a participat, împreună cu Traian Băsescu, și o delegație de 10 parlamentari români, senatori și deputați în Parlamentul României.

Partidul Unității Naționale a fost înscris, miercurea trecută, 21 iunie, la Ministerul Justiției. Despre acest lucru a anunțat Anatol Șalaru pe o rețea de socializare. 

La 17 decembrie 2016, Anatol Șalaru, pe atunci  ministrul Apărării și prim-vicepreședinte al Partidului Liberal a anunțat că își depune demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PL. El i-a cerut atunci și președintelui PL să-i urmeze gestul.

La 7 februarie 2017 Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării deja,  anunța despre decizia sa de a înființa un nou partid politic.