Specialiştii de la Rosselihoznadzor vor veni la Chișinău

La invitaţia Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor în R. Moldova (ANSA), în perioada 18 – 21 decembrie se va afla o delegaţie a Serviciului Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară a Rusiei, Rosselihoznadzor.

„Specialiştii acestei Autorităţi de control se vor documenta cu tehnologiile de producere şi de păstrare a produselor de origine vegetală destinate exportului. Pe parcursul anului, am insistat ca Rosselihoznadzor să exameneze cererile de export a producţiei vegetale în Federaţia Rusă, cereri recepţionate de la 264 de potenţiali exportatori de fructe din Moldova”, susține ANSA, într-un comunicat de presă.

Amintim, că pe parcursul acestui an, în mass media au apărut mai multe știri despre zeci de tone de fructe moldovenești întoarse de Rosselihoznadzor. De cele mai multe ori, specialiștii Serviciului Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară a Rusiei motivau aceste acțiuni prin faptul că au depistat în fructe omizi și larve de molie, care, potrivit normelor sanitare din R. Moldova, nu reprezintă niciun pericol.

Citiți aici: Rusia este, din nou, nemulțumită de prunele moldovenești


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. tolea mereuta

    Eu unul nu inteleg cum noi ne punem in genunchi in fata inspectiei sanitar-veterinare ruse pt,a ne primi produsele care ne sunt acceptate de UE fara probleme,,

    • Catavencu

      auzi bre sunt acceptate fara probleme in UE…, da-ti o palma sau date cu capul de perete, ca esti penibil.. UE cere calibrare daca tii ce e asta, UE ia fara control doar produsele din sere sau livezi create sau finantate de ei insusi….so terminat cind rusii luau la stinga si la drepta kkt-ul din RM vor si ei calitate…cind se pornea vin de la moldova calitate 100 % dar ajungea 30 % calitate sau cu fructele si legumele..esteo vorba bre Anatolii(caci nu exista numele tolea) de taceai filozof ramineai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *