Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Specialiştii de la Rosselihoznadzor vor…

Specialiştii de la Rosselihoznadzor vor veni la Chișinău

La invitaţia Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor în R. Moldova (ANSA), în perioada 18 – 21 decembrie se va afla o delegaţie a Serviciului Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară a Rusiei, Rosselihoznadzor.

„Specialiştii acestei Autorităţi de control se vor documenta cu tehnologiile de producere şi de păstrare a produselor de origine vegetală destinate exportului. Pe parcursul anului, am insistat ca Rosselihoznadzor să exameneze cererile de export a producţiei vegetale în Federaţia Rusă, cereri recepţionate de la 264 de potenţiali exportatori de fructe din Moldova”, susține ANSA, într-un comunicat de presă.

Amintim, că pe parcursul acestui an, în mass media au apărut mai multe știri despre zeci de tone de fructe moldovenești întoarse de Rosselihoznadzor. De cele mai multe ori, specialiștii Serviciului Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară a Rusiei motivau aceste acțiuni prin faptul că au depistat în fructe omizi și larve de molie, care, potrivit normelor sanitare din R. Moldova, nu reprezintă niciun pericol.

Citiți aici: Rusia este, din nou, nemulțumită de prunele moldovenești