Reacția Ministerului rus de Externe privind intenția Moldovei de a cere la ONU retragerea trupelor din stânga Nistrului

Proiectul de rezoluție pe care R. Moldova intenționează să-l propună spre aprobare la ONU pe 22 iunie, privind retragerea necondiționată a trupelor rusești din stânga Nistrului, este calificat de Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse drept unul contraproductiv, care doar va împiedica reglementarea problemei transnistrene.

Secretarul de presă al Ministerului rus de Externe, Grigori Karasin, a declarat pentru Interfax că introducerea pe ordinea de zi a Adunării Generale a ONU a solicitării privind retragerea trupelor din regiunea transnistreană nu va face decât să afecteze reglementarea rezolvării problemei.

„Nu poate fi inventat ceva mai contraproductiv și provocator”, a declarat Karasin pentru Interfax, precizând că acest lucru nu face decât „să acutizeze emoțiile și să împiedice evoluția pașnică a procesului de reglementare a problemei transnistrene”.

Recția vine după ce vineri, 15 iunie, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că la 22 iunie în cadrul Adunării Generale a ONU, diplomația moldovenească va propune spre aprobare un proiect de rezoluție privind „retragerea completă şi necondiţionată a forţelor militare străine de pe teritoriul R. Moldova”.

În aprilie curent, autoritățile din Ucraina și-au exprimat disponibilitatea de a forma un coridor pentru evacuarea forțelor militare.

Drept răspuns, vice-premierul rus, Dmitri Rogozin, a declarat că Federația Rusă nu va renunța la operațiunea de menținere a păcii în regiunea transnistreană și că nu intenționează să retragă trupele.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Reporter

    O CACEALMA A LUI PLAHOTNIUK

    Așa numita intenție a Moldovei de a cere la ONU retragerea trupelor din stânga Nistrului nu-i decât o cacealma de-a lui Plahotniuk cu rol de fumigenă în fața americanilor și europenilor. Oligarhul știe bine că aceasta nu va duce la absolut nimic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *