Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Primele reacții după ce Andrei…

Primele reacții după ce Andrei Năstase a câștigat alegerile pentru funcția de primar al capitalei

Bucurie mare la sediul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevărat (PPPDA). Membrii formațiunii conduse de Andrei Năstase, cel care a câștigat alegerile pentru funcția de primar al mun. Chișinău scandează „victorie”. Au venit și primele reacții după victoria lui Năstase. 

La sediul partidului lui Andrei Năstase, susținătorii săi anunță că îl așteaptă pe viitorul primar al mun. Chișinău.  „Avem echipă, avem valoare”, scandează reprezentanții PPPDA. „Bravo”, „Poporul a luat capitala”, „Azi capitala, mâine toată țara” sau „Noi nu cedăm” scandează reprezentanții formațiunii.

„Oamenii vor să trăiască altfel”, a declarat Alexandru Machedon, șeful staff-ului electoral al PPPDA.

Au venit și primele reacții ale politicienilor.

„La Chișinău, lista loserilor socialiști a crescut. După Dodon și Greceanîi, a venit rândul lui Ceban”, a scris Constantin Codreanu, fostul candidat la funcția de primar al capitalei, care l-a susținut pe Andrei Năstase în turul 2. „Oare, în 2019, căruia dintre socialiști îi va reveni onoarea să piardă?”, s-a întrebat acesta.

„Alegerile din Chișinău și din Bălți au arătat că nevoia de bază în Moldova este necesitatea justiției. Iar absența ei generează toate celelalte probleme. Cetățenii sunt obosiți de minciunile și fărădelegea democraților și de „socialiștii” lor de buzunar. Când am demisionat acum câteva luni pentru a provoca alegeri locale anticipate, m-am așteptat exact la acest rezultat. Cele mai mari orașe au cântărit o palmă sonoră în fața acestui guvern mizerabil și mediocru. Oamenii din Moldova vor să schimbe totul”, a scris și fostul primar de Bălți, Renato Usatîi.

„Ce să zic?! Bravo Andrei !!! Victoria îți aparține in exclusivitate …(fără supărare lăturașilor). Nu mai puțin sunt bravo și chișinăuienii! Nu s-au lăsat intimidați.
P.s. Observ la București o liniște apăsătoare în rândurile „analiștilor “ , dar și „oficialilor” care și-au dorit din tot dinadinsul să câștige „tancurile rusești “… Nimic paradoxal , doar business , business de tocat bani… O întrebare , o comisie?”, a scris Ion Sturza, fostul premier, pe facebook.

„Mândru de locuitorii Chișinăului. Felicitări, Andrei Năstase!”, a comentat și europarlamentarul român, Siegfried Mureșan.

„Partidul Democrat nu comentează deocamdată rezultatele preliminare ale alegerilor locale, a declarat pentru unimedia.info purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari. Acesta a spus că partidul va veni ulterior cu comentarii.

Demisia lui Dorin Chirtoacă a fost bomba nucleară în politica din Republica Moldova. A permis relansarea politică și victoria pro-europenilor și pro-românilor la parlamentarele din noiembrie. Felicitări Andrei Năstase. Se năruie binomul. Caracatița își dă duhul… 🙂„, a comentat și Valeriu Munteanu, fostul candidat al PL la funcția de primar.