Prima reacție a autorităților de la Chișinău după atentatul de la Londra

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene „condamnă ferm atacurile de tip terorist, produse în Londra, în seara zilei de 3 iunie 2017”, precizează instituția, într-un comunicat de presă.

Ministerul și Ambasada R. Moldova la Londra sunt în contact cu autoritățile britanice pentru a stabili dacă printre victime sunt cetățeni ai R. Moldova, misiunea diplomatică fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară”, anunță MAEIE.

„Cetățenii moldoveni care au nevoie de asistență se pot adresa Ambasadei Republicii Moldova de la Londra la numărul de urgență +447895805306 sau la numerele Centrului de Apel al MAEIE: 080090990, 022201047, dacă efectuează apelul de pe teritoriul Republicii Moldova, și +37322788722, dacă apelul este efectuat din străinătate. Liniile de urgență instituite de autoritățile Marii Britanii: 08000961233 și +442071580197”, precizează ministerul.

Bilanţul atacurilor din Londra a crescut: Sunt deja șapte morţi și circa 50 de răniţi. Trei terorişti au fost împuşcaţi mortal. „Şapte persoane au fost ucise în atac, iar 48 au fost spitalizate”, a declarat Cressida Dick, comisar al Poliţiei metropolitane londoneze, citat de Mediafax. Anterior, Scotland Yard anunţase un bilanţ de şase morţi şi 30 de răniţi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *