Premierul României vine mâine la Chișinău. Cu cine se va întâlni Viorica Dăncilă

Premierul României, Viorica Dăncilă, vine mâine, 27 februarie, la Chişinău. Este prima sa vizită externă de la numirea în funcţie, după cea efectuată la Bruxelles.

Cred că e un semnal foarte clar în legătură cu prioritatea pe care o acordăm relațiilor cu R. Moldova”, a declarat, cu prilejul vizitei, şeful Externelor Române, Teodor Meleşcanu. „Merg la Chişinău şi împreună cu dl prim-ministru Filip vom vedea cum putem întări relaţiile şi cooperarea dintre cele două guverne”, a punctat sumar scopul vizitei Viorica Dăncilă.

Totodată, premierul României se va întâlni și cu președintele Parlamentului, Andrian Candu. În cadrul vizitei, Dăncilă va participa la inaugurarea oficială a Sălii cu Orgă, care a fost reparată din banii României, precum și va face o vizită la una dintre grădinițele care au fost reabilitată cu sprijinul Guvernului Român.

Noul premier al României a fost învestit în funcție la sfârșitul lunii ianuarie curent. Viorica Dăncilă este eurodeputat începând cu 2009, membru al Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European. Ea a mai avut un mandat de europarlamentar între 2009-2014. Dăncilă este o apropiată a liderului PSD Liviu Dragnea, aceasta fiind susţinută de Dragnea pentru poziţia de şef al delegaţiei europarlamentarilor români în Parlamentul European, funcţie pe care o ocupă în prezent. Viorica Dăncilă vine din judeţul Teleorman, acolo unde a deţinut funcţia de vicepreşedintă a Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman şi a fost consilier judeţean. Între 1989-1997 a fost profesoară la Liceul din Videle, iar între 1988-2009 a lucrat ca inginer la OMV PETROM.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *