Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Premierul României vine mâine la…

Premierul României vine mâine la Chișinău. Cu cine se va întâlni Viorica Dăncilă

Sursa foto: psd.ro

Premierul României, Viorica Dăncilă, vine mâine, 27 februarie, la Chişinău. Este prima sa vizită externă de la numirea în funcţie, după cea efectuată la Bruxelles.

Cred că e un semnal foarte clar în legătură cu prioritatea pe care o acordăm relațiilor cu R. Moldova”, a declarat, cu prilejul vizitei, şeful Externelor Române, Teodor Meleşcanu. „Merg la Chişinău şi împreună cu dl prim-ministru Filip vom vedea cum putem întări relaţiile şi cooperarea dintre cele două guverne”, a punctat sumar scopul vizitei Viorica Dăncilă.

Totodată, premierul României se va întâlni și cu președintele Parlamentului, Andrian Candu. În cadrul vizitei, Dăncilă va participa la inaugurarea oficială a Sălii cu Orgă, care a fost reparată din banii României, precum și va face o vizită la una dintre grădinițele care au fost reabilitată cu sprijinul Guvernului Român.

Noul premier al României a fost învestit în funcție la sfârșitul lunii ianuarie curent. Viorica Dăncilă este eurodeputat începând cu 2009, membru al Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European. Ea a mai avut un mandat de europarlamentar între 2009-2014. Dăncilă este o apropiată a liderului PSD Liviu Dragnea, aceasta fiind susţinută de Dragnea pentru poziţia de şef al delegaţiei europarlamentarilor români în Parlamentul European, funcţie pe care o ocupă în prezent. Viorica Dăncilă vine din judeţul Teleorman, acolo unde a deţinut funcţia de vicepreşedintă a Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman şi a fost consilier judeţean. Între 1989-1997 a fost profesoară la Liceul din Videle, iar între 1988-2009 a lucrat ca inginer la OMV PETROM.