Premierul Filip i-a cerut lui Plahotniuc schimbarea componenței Guvernului

Componența nominală a Guvernului ar putea modificată în următoarea perioadă. În cadrul briefing-ului de presă organizat după ședința Consiliului Politic Naţional al  PDM, liderul formațiunii, Vladimir Plahotniuc, a declarat că după o evaluare a activității Executivului, premierul Pavel Filip i-a solicitat revizuirea componenței Cabinetului de miniștri, pentru a spori „performanța echipei”.

Plahotniuc, care s-au autointitulat „coordonator al coaliției de guvernare”, afirmă că în următoarele zile va fi efectuată o analiză detaliată și vor fi discutate remanierele necesare, iar decizia va fi anunțată marți, 18 septembrie. În cadrul aceluiași briefing, liderul PDM a declarat că este „un om puternic” și că mulți și-ar dori să intre cu el în competiție, iar „unii, mai prăpădiți” îl atacă doar pentru a-și face carieră politică.

Liderul PDM a evitat să răspundă la întrebările presei, iar imediat ce și-a încheiat discursul, citit de pe monitor, a părăsit sala de conferință. În momentul în care cobora de la tribună unul dintre reporteri l-a întrebat cum comentează investigația care dezvăluie proprietățile sale din străinătate. Pentru că ușa s-a blocat pentru câteva clipe, Vladimir Plahotniuc a fost nevoit să rămână în fața jurnaliștilor și a zâmbit drept răspuns. Imediat în sală a fost difuzată muzică.

La ședința respectivă a PDM i-a fost interzis accesul reporterului postului TV8. Responsabilul de comunicare cu presa a comunicat reporterului că postul TV8 nu are acces la evenimentele PDM din cauza politicii editoriale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *