Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Premierul Filip i-a cerut lui…

Premierul Filip i-a cerut lui Plahotniuc schimbarea componenței Guvernului

Noii miniștri din Guvernul Filip au depus jurământul pe 10 ianuarie 2018

Componența nominală a Guvernului ar putea modificată în următoarea perioadă. În cadrul briefing-ului de presă organizat după ședința Consiliului Politic Naţional al  PDM, liderul formațiunii, Vladimir Plahotniuc, a declarat că după o evaluare a activității Executivului, premierul Pavel Filip i-a solicitat revizuirea componenței Cabinetului de miniștri, pentru a spori „performanța echipei”.

Plahotniuc, care s-au autointitulat „coordonator al coaliției de guvernare”, afirmă că în următoarele zile va fi efectuată o analiză detaliată și vor fi discutate remanierele necesare, iar decizia va fi anunțată marți, 18 septembrie. În cadrul aceluiași briefing, liderul PDM a declarat că este „un om puternic” și că mulți și-ar dori să intre cu el în competiție, iar „unii, mai prăpădiți” îl atacă doar pentru a-și face carieră politică.

Liderul PDM a evitat să răspundă la întrebările presei, iar imediat ce și-a încheiat discursul, citit de pe monitor, a părăsit sala de conferință. În momentul în care cobora de la tribună unul dintre reporteri l-a întrebat cum comentează investigația care dezvăluie proprietățile sale din străinătate. Pentru că ușa s-a blocat pentru câteva clipe, Vladimir Plahotniuc a fost nevoit să rămână în fața jurnaliștilor și a zâmbit drept răspuns. Imediat în sală a fost difuzată muzică.

La ședința respectivă a PDM i-a fost interzis accesul reporterului postului TV8. Responsabilul de comunicare cu presa a comunicat reporterului că postul TV8 nu are acces la evenimentele PDM din cauza politicii editoriale.