Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Platforma DA și-a desemnat candidatul…

Platforma DA și-a desemnat candidatul pentru alegerile din 15 martie și îndeamnă alte partide să-l susțină

Mihai Druță este candidatul desemnat de Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA) pentru a participa la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești, după ce a fost îndemnat sâmbătă să o susțină pe Olesea Stamate, pretendenta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Într-un comunicat de presă emis luni, 20 ianuarie, după ședința Biroului Politic Național, formațiunea face apel la alte partide să-l susțină pe Druță, „candidat neafiliat politic”.

„Platforma DA se adresează către toate forțele europene și naționale din R. Moldova să susțină candidatura lui Mihai Druță, deputat în I Parlament al R. Moldova, semnatar al Declarației de Independență, iar astăzi – un reprezentant respectat al diasporei. Menționăm că Mihai Druță nu este în acest moment membru de partid, și, cu toate acestea, Domnia Sa a participat activ și dezinteresat în patru campanii electorale în susținerea opțiunilor democratice (2016-2019) și împărtășește cu toată inima idealul forțelor naționale din R. Moldova. Chemăm toate formațiunile de centru-dreapta să acționeze cu toată responsabilitatea, astfel încât să nu permitem ca într-o circumscripție cu electorat tradițional european să câștige candidații actualei puteri anti-europene”, transmite formațiunea.

Sâmbătă, 18 ianuarie, PAS a anunțat că o propune pe Olesea Stamate, fosta ministră a Justiției, candidată pentru circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești, îndemnându-i pe reprezentanții PPDA să o susțină.

Până în prezent, Partidul Unității Naționale (PUN) l-a desemnat pe Vlad Țurcanu, iar liderul liberal, Dorin Chirtoacă, reprezentantul blocului electoral UNIREA, a anunțat că ia în calcul posibilitatea de a candida la alegerile parlamentare noi din 15 martie.