Pavel Filip explică de ce este însoțit de oameni de afaceri în vizitele în străinătate

Premierul Pavel Filip susține că, practic, în fiecare vizită în străinătate, este însoțit de un „grup de oameni de afaceri”. Acesta explică acest fapt prin faptul că atunci când nu cunoaște unele domenii sau regiuni se consultă cu persoanele care sunt mai bine informate pe unele segmente. Explicațiile prim-ministrului vin după ce în cadrul vizitei oficiale în Emiratele Arabe Unite, din 29-30 ianuarie, a fost însoțit de milionarul Vaja Jhashi, om de afaceri cu origini georgiene care deține cel mai mare grup de pe piața cerealelor și oleaginoselor din Moldova, „Trans Oil”.

Într-o conferință de presă susținută astăzi după ședința comună a Parlamentului și Guvernului, întrebat despre motivele pentru care a fost însoțit de milionar în vizita din Emiratele Arabe Unite, Pavel Filip a declarat că Vaja Jhashi este singura persoană pe care o cunoște care vorbește fluent araba și care este bine informată la capitolul activitate economică în țările din Golf.

„L-am selectat și l-am rugat să meargă în această vizită în Emiratele Arabe pentru că este cel puțin unicul om pe care eu îl cunosc din R. Moldova și cu care discut de mai mult timp și chiar mă consult în tot ceea ce ține activitatea economică cu țările din Golf. Este unicul om pe care îl cunosc din R. Moldova care vorbește fluent araba și care are cunoștințe și este specialist în acest domeniu. Încerc să mă consult cu cei care cunosc mai bine decât mine unele domenii sau unele regiuni”, a explicat premierul Pavel Filip, după ce a ținut să enumere succese vizitiei în Emiratele Arabe Unite și a declarat că oamenii de afaceri din această regiune sunt interesați să facă investiții în R. Moldova.

Vaja Jhashi deține controlul grupului Trans-Oil din Moldova, format din mai multe companii de pe piața cerealelor și oleaginoaselor, cei mai mari producători de ulei, dar și cele mai mari elevatoare și terminale de transbordare din Moldova.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. reporter

    estia deal de eureul vaja nu este om de afaceri ci este ocupant…el tine monopol la ulei de floarea soarelui in rm sila mult alte produse, el plateste impozite printre degete , iar amerika tace ca muta ea este stapina pe bussnes capitalism si robi si nimic altceva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *