Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Partidul politic PACCC, creat de…

Partidul politic PACCC, creat de un fost consilier prezidențial și trei foști deputați, înregistrat oficial de ASP

Partidul politic „Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic” (PACCC) creat de patru foști deputați de vârf ai Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) a fost înregistrat oficial luni, 13 ianuarie, de către Agenția Servicii Publice (ASP).

Fondatorii partidului, care se declară a fi de stânga, sunt patru foști deputați comuniști, Mark Tkaciuc, Iurie Muntean, Zurab Todua și Mihail Poleanschi, care în anul 2014 au fost excluși din PCRM.

Potrivit unei note, publicată pe pagina de Facebook a Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic (PACCC), partidul are 5 500 de membri din 21 de raioane din R. Moldova.

În cadrul congresului de duminică, 8 decembrie, formațiunea PACCC nu și-a ales președintele, dar și-a format comitetul executiv din care fac parte 17 persoane. Tot atunci, a fost desemnată și componența comitetului republican din care fac parte 55 de membri.

Mark Tkaciuk și Iurie Muntean au fost excluși din PCRM în anul 2014.

Tkaciuk a fost deputat în Parlamentul de la Chișinău în perioada 2001 – 2002 și 2009 – 2014. Tkaciuk a fost și consilier prezidențial, al fostului președinte al R. Moldova, Vladimir Voronin, pe probleme politice.