Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   O nou actor pe scena…

O nou actor pe scena politică din R. Moldova: scopul partidului „APEL” și de cine va fi finanțat

O nouă formațiune politică este lansată în R. Moldova, Partidul Politic „APEL”. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de către către președintele grupului de inițiativă al noii formațiuni, Ghenadie Buzilă, om de afaceri, istoric, pedagog și fost consilier raional la Drochia pe lista PLDM.

„Astăzi, dăm startul și lansăm un partid nou, nu cu doctrină ideologică clasică sau cu teorii politce idealiste sau materialiste. Astăzi, lansăm un partid al oamenilor și pentru oameni, partid fără ideologii și teorii politice învechite, care se va ocupa de problemele și viața oamenilor. Denumirea partidului ne vorbește despre orientarea socială și direcțiile partinice de bază, activitatea pentru om și rezolvarea problemelor lui: apărarea persoanei este lege”, a anunțat în cadrul conferinței de presă Ghenadie Buzilă, care a prezentat progrmaul politic al partidului, a precizat că la acest moment, deja, a fost înregistrată denumirea și simbolica formațiunii politice, iar la 11 august va avea loc Congresul de constituire a partidului „APEL”.

Potrivit acestuia, scopul partidului este de a crea o societate nouă, în care „omul să fie prioritar în raport cu statul”, iar orientarea este una pro europeană.

„Trezire, societate, partidul nostru vine ca un apel pentru clădirea unei societăți noi, fără corupție, unde legea este funcționabilă și este aplicabilă în raport cu omul, doar pentru a servi cetățeanul, și nu în detrimentul acestuia. Azi, declarăm război corupției, spunem nu furturilor bancare, spunem nu fărădelegii și punem omul pe dreapta prioritară a societății”, a declarat liderul grupului de inițiativă, din care parte ar face parte 12 persoane.

Potrivit liderului grupului de inițiativă pentru constituirea Partidului „APEL”, formațiunea va căuta susținere financiară la businessul local și societatea civilă.

Formațiunea își propune editarea unui ziar și lansarea unui Cabinet de avocați care ar oferi consultanță juridică cetățenilor.

Pentru a înregistra partidul, grupul de inițiativă trebuie să colecteze patru mii de semnături. În prezent, potrivit lui Ghenadie Buzilă, formațiunea numără „câteva sute” de susținători.