Nu a fost ales un director al Serviciului Vamal. Concursul va fi repetat

Ministerul Finanțelor anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că niciunul dintre cei doi candidați nu a promovat concursul pentru funcția de director al Serviciului Vamal.

„Atât Iurie Gorea, cât și Natalia Calenic au obținut la interviu o notă medie mai joasă de 7,5. Având în vedere acest rezultat, concursul nu a fost promovat de niciun candidat și urmează să fie organizat din nou”, este menționat în comunicat.

După încheierea probei interviului, reprezentantul serviciului de presă al Ministerului Finanțelor a declarat pentru ZdG că rezultatele vor fi anunțate după ce instituția va recepționa toate avizele de la ANI, CNA și SIS.

„Actualmente, SIS nu a dat încă avizul. Respectiv, după ce vor fi toate avizele, va fi anunțat și câștigătorul. Este o procedură mai de durată și, cu siguranță, astăzi nu va fi”, a precizat Adrian Platon.

Ofițera de presă a SIS, Daniela Mînzat, a menționat că instituția nici nu a primit o solicitare de la Ministerul Finanțelor cu privire la verificarea titularilor la funcțiile publice.

Detalii despre cei doi candidați citiți aici.

Fostul șef al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a anunțat despre „încheierea mandatului” la sfârșitul lunii iunie.

Concursul pentru funcția de director al Serviciului Vamal a fost anunțat la 3 septembrie curent, dosarele fiind depuse de 22 de candidați, dintre care 21 au depus dosarul în termen, iar un candidat – după expirarea acestuia.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *