Maia Sandu despre noua șefă de la Educație: PD-ul vrea să o promoveze la minister pentru a distruge puținele lucruri bune care se mai fac acolo, inclusiv bacalaureatul corect

Lilia Pogolșa a fost numită de Guvern în funcția de viceministră a Educației, după demisiile ministrei Corinei Fusu și a viceministrei, Cristina Boaghi. Din noua postură, Pogloșa va conduce practic Ministerul Educației. 

Maia Sandu, fosta ministră a Educației a scris pe o rețea de socializare, cu câteva ore înainte de promovarea Liliei Pogloșa în funcție că ar fi încercat, fără succes, s-o demită pe aceasta din funcția de directoare a Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, însă fără succes.

„Cât am fost ministru am încercat să o demit din funcție pentru incompetență și abuz. Dar pentru că legislația muncii este deficientă, iar oamenilor care lucrau cu ea le-a fost frică să confirme în instanțe abuzurile, a trebuit să-i prelungim contractul. A reușit să discrediteze instituția pe care o conduce în situația în care profesorii au mare nevoie de instruiri de calitate. Mai mult, e cunoscută pentru aversiunea ei față de limba și istoria românilor. Acum PD-ul vrea să o promoveze la minister pentru a distruge puținele lucruri bune care se mai fac acolo, inclusiv bacalaureatul corect”, scria Sandu.

Lilia Pogolșa a mai deținut funcția de viceministră a Educației în perioada 2002-2003. Din 2008 conduce Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, o  structură a Ministerului Educaţiei care funcţionează ca instituţie publică. Institutul reprezintă cercetarea din ştiinţele educaţiei şi învăţămîntul post-universitar al cadrelor didactice în baza obiectivelor majore: cercetarea, proiectarea, implementarea şi evaluarea în domeniul educaţiei şi învăţămîntului; dezvoltarea complexă şi continuă a cadrelor didactice în învăţămîntul preuniversitar.

Vedeți aici CV-ul Liliei Pogolșa!


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Pd a distrus deja tot ce s-a putut distruge si n-a pus nimic in loc. E paraginaaa! E mlastinaaa! Pd Mamut n-are nimic cu fiinta nationala, cu istoria si cultura poporului Roman. Pd, precum mastera din care se trage, PCUS, are aceleasi apucaturi cazonone, aceleasi metehne staliniste. aceleasi metode barbare. Si-l imagineaza cineva pe bossul pd-ului ducand crucea Neamului in spate, in genunchi, in zdrente, naclait de sudori? Niciodata!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *