Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (LIVE) Conflict la Gaudeamus între…

(LIVE) Conflict la Gaudeamus între proprietarii terenului, Andrei Năstase și poliție

Primarul ales al capitalei, Andrei Năstase, alături de colegii de partid, a intrat pe teritoriul unde se află clădirea fostului cinematograf Gaudeamus pentru a solicita sistarea lucrărilor de demolare. Proprietarii terenului au solicitat intervenția poliției pentru a cere primarului ales să părăsească teritoriul. Aceștia au dat asigurări că dețin toate documentele necesare pentru executarea lucrărilor.

În timp ce proprietarii terenului l-au acuzat pe Andrei Năstase de show politic, primarul ales susține că are loc o provocare pusă la cale de liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, și socialiști.

„Am cerut Procuratuii, muncipialității să intervină. Avem angajamentul celor de la Primărie de a sista activitatea”, a declarat Năstase, precizând că proprietarii edificiului au îngrădit un teritoriu mult mai mare decât cel pe care-l dețin în acte și că lucrările de demolare au loc fără a fi respectate regulile de securitate.

Tereul de 0.2497 ha din str. Vasile Alecsandri 4 și clădirea fostului cinematrograf „Gaudeamus”, cu o suprafață de 1007,5 metri pătrați, sunt proprietatea privată a SRL „Cristivlad”.

Autorizația de desființare a cinematografului a fost semnată încă în august 2016 de către viceprimarul Nistor Grozavu. Acesta declara că: „în locul cine­ma­to­gra­fu­lui Gau­dea­mus se pro­pune să fie rea­li­zată o nouă con­struc­ție. Atât clă­di­rea, cât și tere­nul afe­rent sunt pro­pi­e­tate pri­vată. Pro­iec­tul pre­vede păs­tra­rea sălilor cine­ma­to­gra­fu­lui şi spa­ţi­ile publice pen­tru res­ta­u­rante. Cele­lalte nivele vor fi spa­ţii loca­tive”.

Potrivit schiței de proiect, realizată de beneficiarul acestuia, SC „Cristivlad” SRL, și investitorul SC „Inamstro” SRL, urmează a fi ridicat un bloc rezidențial cu 15 etaje, dintre care două subterane. În document nu se precizează nimic despre păstrarea sălii cinematografului.

  • (foto) Primăria, despre demolarea cinematografului „Gaudeamus”. Cum va arăta blocul locativ de 15 etaje
  • (video) Au început lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus. În loc va fi ridicat un bloc de locuit