(LIVE) Conflict la Gaudeamus între proprietarii terenului, Andrei Năstase și poliție

Primarul ales al capitalei, Andrei Năstase, alături de colegii de partid, a intrat pe teritoriul unde se află clădirea fostului cinematograf Gaudeamus pentru a solicita sistarea lucrărilor de demolare. Proprietarii terenului au solicitat intervenția poliției pentru a cere primarului ales să părăsească teritoriul. Aceștia au dat asigurări că dețin toate documentele necesare pentru executarea lucrărilor.

În timp ce proprietarii terenului l-au acuzat pe Andrei Năstase de show politic, primarul ales susține că are loc o provocare pusă la cale de liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, și socialiști.

„Am cerut Procuratuii, muncipialității să intervină. Avem angajamentul celor de la Primărie de a sista activitatea”, a declarat Năstase, precizând că proprietarii edificiului au îngrădit un teritoriu mult mai mare decât cel pe care-l dețin în acte și că lucrările de demolare au loc fără a fi respectate regulile de securitate.

Tereul de 0.2497 ha din str. Vasile Alecsandri 4 și clădirea fostului cinematrograf „Gaudeamus”, cu o suprafață de 1007,5 metri pătrați, sunt proprietatea privată a SRL „Cristivlad”.

Autorizația de desființare a cinematografului a fost semnată încă în august 2016 de către viceprimarul Nistor Grozavu. Acesta declara că: „în locul cine­ma­to­gra­fu­lui Gau­dea­mus se pro­pune să fie rea­li­zată o nouă con­struc­ție. Atât clă­di­rea, cât și tere­nul afe­rent sunt pro­pi­e­tate pri­vată. Pro­iec­tul pre­vede păs­tra­rea sălilor cine­ma­to­gra­fu­lui şi spa­ţi­ile publice pen­tru res­ta­u­rante. Cele­lalte nivele vor fi spa­ţii loca­tive”.

Potrivit schiței de proiect, realizată de beneficiarul acestuia, SC „Cristivlad” SRL, și investitorul SC „Inamstro” SRL, urmează a fi ridicat un bloc rezidențial cu 15 etaje, dintre care două subterane. În document nu se precizează nimic despre păstrarea sălii cinematografului.

  • (foto) Primăria, despre demolarea cinematografului „Gaudeamus”. Cum va arăta blocul locativ de 15 etaje
  • (video) Au început lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus. În loc va fi ridicat un bloc de locuit

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *