Ion Păduraru se retrage în favoarea lui Pavel Filip

Ion Păduraru a anunțat că-și retrage candidatura de la funcția de prim-ministru. „Consider că Pavel Filip este o candidatură de compromis”, a subliniat Păduraru. 

„În dimineața acestei zile șefului statului i-a fost înaintată o declarație semnată de 55 de deputați. Nu cred că ar fi corect să existe o confruntare între mine și majoritatea parlamentară.  În situația în care există o majoritate declarată, nu mai are rost să inițiez negocierile cu fracțiunile parlamentare. Este o situație clară de confuzie. Nu are sens să propun liste de candidați și să elaborez programe. Nu are sens să tergiversez desemnarea prim-ministrului”, a adăugat acesta.

Astfel, șeful statului urmează, în timpul apropiat, să semneze un decret prin care Pavel Filip va fi candidatul desemnat la funcția de prim-ministru.

Amintim că Pavel Filip este candidatul majorității la funcția de prim-ministru, pentru care și-au pus semnătura 55 de deputați.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *