Întâlnirea lui Dodon cu Krasnoselski: laude și mulțumiri Federației Ruse

Igor Dodon, președintele R. Moldova, s-a întâlnit astăzi, 25 aprilie, cu Vadim Krasnoselski, liderul regiunii transnistrene. În cadrul întâlnirii, cei doi au discutat despre realizarea inițiativei din 4 ianuarie 2017, cunoscută sub titlul „pachetul celor 8 puncte” și au convenit să vină cu soluții de compromis pentru punctele ce nu au fost încă realizate. Cu toate acestea, principala temă de discuție între cei doi a fost misiunea de pacificatori ruși și necesitatea păstrării acestora, precum și împărțirea de laude pentru Federația Rusă.

„Am exprimat sprijinul comun pentru toți participanții la Operațiunea de pacificare mixtă din Zona de Securitate, dar şi recunoștință Federației Ruse pentru activitatea contingentului pacificator rus, pentru funcționarea eficientă şi continuă a misiunii de pacificare, pentru eforturile depuse în scopul păstrării păcii la Nistru. În acest context, a fost subliniată stringența implementării unor măsuri orientate spre normalizarea funcționării delegației integrale a Federației Ruse în cadrul CUC”, a anunțat Igor Dodon pe o rețea de socializare.

Amintim că, la sfârșitul lunii iulie 2017, președintele R. Moldova a înaintat propuneri de a decora participanții la operațiunea comună de menținere a păcii din partea Federației Ruse și Ucrainei. Dodon a fost cel care de fiecare dată s-a opus retragerii trupelor rusești de pe teritoriul R. Moldova. Adesea, în discursurile sale, șeful statului spunea că autoritățile de la Chișinău vor retragerea pacificatorilor ruși din regiunea transnistreană, deși în declarație era clar spus că se insistă pe retragerea armamentului și a trupelor rusești de pe teritoriul R. Moldova, dar nu a misiunii de pacificatori.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Ce altaceva putea sa sune la asta intilnire decit laude si multamiri la adresa tsarului si Gremlinului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *