Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Inițiativă PPDA: o stradă din…

Inițiativă PPDA: o stradă din Chișinău cu numele primului președinte al Parlamentului, Alexandru Moșanu

parlament.md

Partidul Platfoma „Demnitate și Adevăr” propune ca o stradă din Chișinău să poarte numele primului președinte al Parlamentului R. Moldova, Alexandru Moșanu, cel care la 10 decembrie a fost condus pe ultimul drum. Reprezentanții PPDA susțin că Declarația de independență este actul istoric legat pentru vecie de numele academicianului și omului politic Alexandru Moșanu, cel care a prezidat lucrările Marii Adunări Naționale din  ziua proclamării Independenței țării. 

 „Alexandru Moșanu a rămas pe baricadele adevărului până în ultima clipă a vieții sale. Cu adâncă părere de rău urmărea derapajele antidemocratice ale guvernării, eșuarea statului de drept și sărăcirea continuă a cetățenilor. „Lumea a fost adusă la sapă de lemn, oamenii sunt săraci, ei pleacă din ţara lor şi rămân oamenii bătrâni, oamenii bolnavi, copiii. Este o situaţie foarte tristă. Doar dacă ne vom orienta spre valorile democratice europene vom putea schimba ceva. Dacă se fură miliarde, ce să mai vorbim? L-au băgat la puşcărie pe unul, dar restul? De ce stau la libertate? Oamenii săraci nu au posibilitate să gândească la politici înalte, ei o să vină la urnele de vot şi o să-i voteze pe cei care le vor arunca un covrig. Omul flămând este uşor de cumpărat, iar vinovaţi sunt cei care l-au adus la sapă de lemn”, declara pentru presă regretatul academician”, se arată într-un comunicat de presă al PPDA.

PPDA solicită autorităților centrale să înveșnicească numele lui Alexandru Moșanu prin conferirea numelui său unei instituții de învățământ, iar autorităților municipale  – să denumească o stradă centrală din Chișinău în numele lui Alexandru Moșanu, eventual actuala Strada Academiei, pe care zeci de ani și-a avut domiciliul regretatul savant și om politic.