Inițiativă PPDA: o stradă din Chișinău cu numele primului președinte al Parlamentului, Alexandru Moșanu

Partidul Platfoma „Demnitate și Adevăr” propune ca o stradă din Chișinău să poarte numele primului președinte al Parlamentului R. Moldova, Alexandru Moșanu, cel care la 10 decembrie a fost condus pe ultimul drum. Reprezentanții PPDA susțin că Declarația de independență este actul istoric legat pentru vecie de numele academicianului și omului politic Alexandru Moșanu, cel care a prezidat lucrările Marii Adunări Naționale din  ziua proclamării Independenței țării. 

 „Alexandru Moșanu a rămas pe baricadele adevărului până în ultima clipă a vieții sale. Cu adâncă părere de rău urmărea derapajele antidemocratice ale guvernării, eșuarea statului de drept și sărăcirea continuă a cetățenilor. „Lumea a fost adusă la sapă de lemn, oamenii sunt săraci, ei pleacă din ţara lor şi rămân oamenii bătrâni, oamenii bolnavi, copiii. Este o situaţie foarte tristă. Doar dacă ne vom orienta spre valorile democratice europene vom putea schimba ceva. Dacă se fură miliarde, ce să mai vorbim? L-au băgat la puşcărie pe unul, dar restul? De ce stau la libertate? Oamenii săraci nu au posibilitate să gândească la politici înalte, ei o să vină la urnele de vot şi o să-i voteze pe cei care le vor arunca un covrig. Omul flămând este uşor de cumpărat, iar vinovaţi sunt cei care l-au adus la sapă de lemn”, declara pentru presă regretatul academician”, se arată într-un comunicat de presă al PPDA.

PPDA solicită autorităților centrale să înveșnicească numele lui Alexandru Moșanu prin conferirea numelui său unei instituții de învățământ, iar autorităților municipale  – să denumească o stradă centrală din Chișinău în numele lui Alexandru Moșanu, eventual actuala Strada Academiei, pe care zeci de ani și-a avut domiciliul regretatul savant și om politic.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. ivancelgroaznic

  “Declarația de independență este actul istoric legat pentru vecie de numele academicianului și omului politic Alexandru Moșanu”
  Chiar merita asha actiune, pentru acest erou al natiuni, care a fost de la inceput pe barikade a statalitati shi independentei R. Moldova. Daca dodon nu de acord, bagat inca un impichment la el si facuta treaba asta.

 2. Reporter

  Bre Ivane (cel groaznic), în aceiași postare folosești cuvinte scrise cu diacritice, dar și cuvinte scrise cu sh (ș), i(î), k(c), t(ț), etc. Cei cu tine bre, Ivane (cel groaznic)? Ai probleme de sănătate? Dacă postezi atât de mult, ai grijă de ortografie nu ne face de râs Ziarul de Gardă! Lumea poată să creadă, că vizitatorii Ziarului de Gardă sunt niște brute analfabete!

 3. ciubuc ivan

  Si dl,Alexandru Mosanu,ca si regele Mihai cred ca pot avea cite o strada cu numele lor in Chisinau,dar si monumente sau statui oriunde in tara,iar Mosanu un monument cu statuie in locul de bastina,asa cred eu,pt,ca fiecare a fost erou in felul sau,,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *