Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Guvernul a decis: clădirea Președinției…

Guvernul a decis: clădirea Președinției va trece în gestiunea șefului statului

Guvernul a decis, în cadrul ședinței de astăzi, să treacă clădirea Președinției în gestiunea șefului statului. Asta după ce, săptămâna trecută a respins această cerere venită din partea lui Igor Dodon.

Împotriva inițiativei au votat miniștrii PL. „Aprobarea acestei hotărâri are o încărcătură simbolistică. Pentru reparația Președinției e nevoie de 200 de milioane de lei, iar cheltuirea nonșalantă a acestei sume e o risipă de resurse. Din acești bani putem repara cel puțin 100 de grădinițe sau să aducem apă pentru mii de familii. Din păcate, cu excepția liberalilor, ceilalți colegi au considerat oportun să satisfacă acest moft al lui Igor Dodon”, susține Valeriu Munteanu, ministrul Mediului.

„Consider că Președinția este un important simbol de stat, care trebuie reparat. Mai ales că există surse financiare de la partenerii externi, fără a fi cheltuit niciun leu din buget. Voi insista în continuare să fie returnată clădirea președintelui țării. Sper că premierul Filip are mai mult discernămînt decât unii dintre subordonații săi și le va explica de ce clădirea statului aflată în ruine este o pată de rușine pe imaginea țării”, scria Dodon pe o rețea de socializare.