Guvernul a decis: clădirea Președinției va trece în gestiunea șefului statului

Guvernul a decis, în cadrul ședinței de astăzi, să treacă clădirea Președinției în gestiunea șefului statului. Asta după ce, săptămâna trecută a respins această cerere venită din partea lui Igor Dodon.

Împotriva inițiativei au votat miniștrii PL. „Aprobarea acestei hotărâri are o încărcătură simbolistică. Pentru reparația Președinției e nevoie de 200 de milioane de lei, iar cheltuirea nonșalantă a acestei sume e o risipă de resurse. Din acești bani putem repara cel puțin 100 de grădinițe sau să aducem apă pentru mii de familii. Din păcate, cu excepția liberalilor, ceilalți colegi au considerat oportun să satisfacă acest moft al lui Igor Dodon”, susține Valeriu Munteanu, ministrul Mediului.

„Consider că Președinția este un important simbol de stat, care trebuie reparat. Mai ales că există surse financiare de la partenerii externi, fără a fi cheltuit niciun leu din buget. Voi insista în continuare să fie returnată clădirea președintelui țării. Sper că premierul Filip are mai mult discernămînt decât unii dintre subordonații săi și le va explica de ce clădirea statului aflată în ruine este o pată de rușine pe imaginea țării”, scria Dodon pe o rețea de socializare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *