Grigori Leps îl apără pe Dodon și laudă PSRM-ul la postul TV a doi socialiști

Artistul rus Grigori Leps, despre care Igor Dodon susține că a venit să cânte gratis la Chișinău, aduce laude la adresa Partidului Socialiștilor din R. Moldova și afirmă că președintele statului nu trebuie ofensat, indiferent cine ar fi. Interpretul a făcut declarațiile în cadrul unui interviu pentru postul NTV Moldova, deținut de „Exclusiv Media” SRL, fondată de deputatul socialist Corneliu Furculiță și administrată de  consilierul municipal PSRM, Petru Burduja. Grigori Leps susține că este recunoscător lui Igor Dodon pentru invitația de a cânta la concertul „Eliberarea” și că ar fi amânat orice eveniment programat pentru 24 augusut doar ca să evolueze în Piața Marii Adunări Naționale.

Grigori Leps a oferit interviul postului afiliat socialiștilor la 24 august, cu câteva ore înainte de concertul „Eliberarea” organizat de Igor Dodon cu ocazia aniversării a 73-a Operaţiunii Iaşi-Chişinău pentru a marca „eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”.

Artistul a vorbit despre motivele pentru care a acceptat să  evolueze la Chișinău.

„Sunt mai multe motive. În primul rând, marele război pentru apărarea patriei este o temă sfântă pentru mine. Eu, desigur, mă închin în fața faptelor eroice săvârșite de tații și buneii noștri. Eu am avut doi bunei pe care nu i-au văzut niciodată, deoarece au decedat în timpul războiului. Cred că în țara noastră, în țara voastră și în toate țările din spațiul post-sovietic nu există familie care nu ar fi marcată într-un fel sau altul de acest război. Neapărat cineva dintre rude sau persoane apropiate a decedat. Dar, aș fi vrut să cunoască despre prețul victoriei asupra fascismului generația tânără din toate statele, îndeosebi din statele spațiul post-sovietic. Sunt recunoscător președintelui pentru invitație. Aș fi venit oricum, chiar dacă aș fi avut în această zi programată o altă manifestație, aș fi anulat-o și aș fi venit. Pentru mine este o onoare, sunt recunoscător în fața lui Igor Nicolaevici Dodon pentru invitație. Pentru mine este un eveniment important”, a declarat Grigori Leps într-un interviu pentru NTV Moldova.

În cadrul discuției, Leps, cu referire la artiștii ruși care au adus critici la adresa Federației Ruse, a declarat că poți să-ți critici, mai mult sau mai puțin întemeiat, propria țară, dar a precizat că nu este corect să ofensezi țara în care te-ai născut și ai crescut. În același context, interpretul rus a declarat că nu este corect să ofensezi președintele propriei țări, deoarece el reprezintă poporul și are părerea sa, politica sa: „Nu se poate să aduci ofense la adresa președintelui, oricine ar fi el. Este părerea mea”.

Artistul rus a declarat că nu se află pentru prima dată în R. Moldova și că oamenii de aici sunt primitori. Totodată, a adus laude la adresa PSRM, membrii căruia dețin canalul de televiziune la care a oferit interviul.

„Este plăcut, apropo, că aveți Partidul Socialiștilor. Am făcut cunoștință cu unii reprezentanți ai partidului, inclusiv cu președintele suntem cunoscuți, la nivel personal. Ei fac foarte multe pentru oameni. Ceea ce se face astăzi, mă refer la această sărbătoare dedicată eliberării R. Moldova, dacă pot să mă exprim astfel, este minunat. Oamenii își aduc aminte de veterani, îi invită, îi ajută. Este minunat că există un asemenea partid care ar trebui să se ocupe anume de acest lucru: să ajute oamenii, mai ales oamenii care au meritat, cu prețul unor eforturi fizice imense, cu prețul rănilor, poate fi adus o mulțime de exemple, cu prețul pierderii persoanelor apropiate și rudelor, dar au rezistat într-un război strașnic și continuă să trăiască, să educe copiilor, nepoții, strănepoții. Este corect”, a declarat Leps.

Întrebat în fața cui nu ar cânta niciodată, indiferent de mărimea onorariului care i s-ar propune, Leps a recunoscut că uneori nu știe exact în fața cărei persoane evoluează, atunci când este vorba despre petreceri private. Acesta a menționat însă că nu va cânta niciodată în fața persoanelor care se ocupă cu activități ilegale, cum ar fi comercializarea dorgurilor, pedofilie sau prostituție, dar și în fața unor anumite persoane pe care le cunoaște. Artistul nu a spus însă exact despre cine este vorba.

Contactat anterior de ZdG, purtătorul de cuvânt al șefului statului, Ion Ceban, a declarat că Grigori Leps nu va fi remunerat și că acesta a acceptat invitația lui Igor Dodon fără a fi discutat vreun onorariu.

Ulterior, și Igor Dodon a declarat că vor fi suportate doar cheltuieli de deplasare ale artistului rus.

Pe de altă parte, potrivit agențiilor rusești de organizare a concertelor, artistul Grigori Leps este remunerart pentru o prestație de 45-60 de minute cu on onorar de la 75 la 100 de mii de euro.

În cadrul interviului pentru postul afiliat socialiștilor, Grigori Leps nu a fost întrebat dacă a fost plătit pentru prestație.

NTV Moldova, televiziunea care retransmite în R. Moldova canalul rusesc cu acelaşi nume este gestionată de firma „Exclusiv Media” SRL, administrată de Petru Burduja, consilier municipal socialist, şi fondată de Corneliu Furculiţă, deputat pe listele partidului lui Dodon. Firma care deţine televiziunea este şi proprietara ziarului de limbă rusă „Argumentî i faktî”, acolo unde lucrează Galina Dodon, soţia liderului socialiştilor.

Foto: Facebook.com/Igor Dodon

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Le Justicier

  Vrăbioiul împușcat mai demult în fund Sturza încearcă să ne sperie cum, că
  fanariotul Dodon are 70% de susținatori!? Minciună sfruntată, nu-i adevărat!
  La ultimele alegeri prezidențiale fanariotul a avut sub 55% si asta împreună
  cu derbedeii lui Plahotniuc, Bogatu cumpăratul, Dabija vândutul și tot
  holdingul lui de presă și propagandă. Acum la sigur, că a mai scăzut și este
  sub 50%! Dar oricum asta nu înseamnă, că la sfaturile de vrăbioi împușcat în
  fund ale lui Sturza trebuie să ignorăm trădarea și profanarea a tot ce avem
  sfânt de fanariotul tâmpit Dodon.

 2. Academic

  Președintele fanariot Igor Dodon își extinde imperiul mediatic. Pe lângă NTV,
  TNT, ACCENT TV, acesta ar fi achiziționat recent și REALITATEA TV. Se pune
  întrebarea, de unde are un târț, ca Dodon atâțea bani? În primul rând ia dat
  Putin pentru trădare. Dar nu pot fi trecuți cu vederea banii furați din bănci
  de Șor, plătiți lui Plahotniuc pentru caricatura de proces. Apropo Șor nici
  acum nu-i la dubală. Din cei 7,5 ani primiți 2 de acum au trecut, fără să stee
  la închisoare măcar o zi! Se pare că Plahotniuc cu justiția lui vrea să-și
  bată joc de noi la infinit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *