Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO. VIDEO/ Repetiție generală la…

FOTO. VIDEO Repetiție generală la Președinție în ajunul vizitei lui Erdogan

Pregătirile pentru vizita liderului turc, Recep Tayyip Erdogan, sunt pe ultima sută de metri. În timp ce muncitorii pun la punct lucrările de amenajare a scărilor și a gazonului, Igor Dodon alături de prima doamnă și ambasadorul Turciei în R. Moldova fac repetiții ale ceremoniei de întâmpinare a liderului de la Ankara. ZdG a urmărit pregătirile din stradă, accesul pe teritoriul instituției prezidențiale fiind interzis.

Între timp, la Chișinău ar fi ajuns mașina blindată a președintelui Republicii Turcia la bordul unui avion militar Airbus A400.

În perioada vizitei lui Erdogan în R. Moldova, 17 și 18 octombrie, Serviciul Pază și Protecție de Stat va restricționa temporar accesul în Scuarul Catedralei, Piața Marii Adunări Naționale, Grădina Publică Ștefan cel Mare, Porțile Sfinte (n.r.: Arcul de Triumf), dar și în perimetrul mai multor străzi.

Până la acest moment nu se cunoaște cât a costat reparația Președinției. Anterior, într-un răspuns pentru ZdG, șeful statului a declarat că nu cunoaște cât constituie suma donației.