FOTO. VIDEO/ Repetiție generală la Președinție în ajunul vizitei lui Erdogan

Pregătirile pentru vizita liderului turc, Recep Tayyip Erdogan, sunt pe ultima sută de metri. În timp ce muncitorii pun la punct lucrările de amenajare a scărilor și a gazonului, Igor Dodon alături de prima doamnă și ambasadorul Turciei în R. Moldova fac repetiții ale ceremoniei de întâmpinare a liderului de la Ankara. ZdG a urmărit pregătirile din stradă, accesul pe teritoriul instituției prezidențiale fiind interzis.

Între timp, la Chișinău ar fi ajuns mașina blindată a președintelui Republicii Turcia la bordul unui avion militar Airbus A400.

În perioada vizitei lui Erdogan în R. Moldova, 17 și 18 octombrie, Serviciul Pază și Protecție de Stat va restricționa temporar accesul în Scuarul Catedralei, Piața Marii Adunări Naționale, Grădina Publică Ștefan cel Mare, Porțile Sfinte (n.r.: Arcul de Triumf), dar și în perimetrul mai multor străzi.

Până la acest moment nu se cunoaște cât a costat reparația Președinției. Anterior, într-un răspuns pentru ZdG, șeful statului a declarat că nu cunoaște cât constituie suma donației.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *