(FOTO/LIVE) ULTIMA ORĂ! Secretarul CMC și doi consilieri, reținuți de CNA! Biroul lui Dorin Chirtoacă, încuiat

În aceste momente ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) desfășoară percheziții în birourile primarului muncipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. 

UPDATE 19.57: Dorin Chirtoacă părăsește sediul Primăriei însoțit de către ofițerii CNA.

UPDATE 18.55: Aglomerație pe holurile primăriei. În fața biroului edilului capitalei, acolo unde ofițerii CNA efectuează percheziții, s-au adunat mai mulți consilieri liberali, susținători ai primaului, dar și consileri din alte partide.

UPDATE 18.50: În curtea interioară a primăriei a parcat un microbuz cu polițițti. Oamenii legii au intrat în sediul primăriei prin ușa din spate.

UPDATE 18.45: În biroul primarului a intrat avocatul acestuia.

UPDATE 18.00: În curtea interioară a primăriei se adună mai mulți oameni care se pronunță împotriva reținerii lui Dorin Chirtoacă și își exprimă susținerea față de primarul capitalei.

UPDATE 17.30: Medicii serviciul de urgență se află în sediul Primăriei.  Aceștia au intrat în biroul secretarului CMC, Valeriu Didenco.

UPDATE 17.12: În anticamera biroului lui Dorin Chirtoacă au intrat mai mulți ofițeri CNA și procurori anticorupție. Ușa a fost încuiată. Motivul perchezițiilor  nu a fost anunțat.

UPDATE 17.00:  Comunicat CNA: „Secretarul Consiliului municipal Chişinău şi doi consilieri au fost reţinuţi de CNA şi procurori în această după-amiază. Aceştia sunt vizaţi în dosare de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu”.

UPDATE 16.50: Ușa biroului primarului Dorin Chirtoacă este încuiată. În fața biroului se află un polițist.

UPDATE 16.47: Doi ofițeri CNA au ieșit din biroul consilierului municipal Valeriu Didenco.

UPDATE 16.45: Au fost reținuți secretarul CMC Valeriu Didencu și consilierul Oleg Onişcenco.

Apelat de ZdG cu jumătate de oră în urmă, purtătorul de cuvânt al primarului general, Vadim Brânzaniuc a declarat că nu ne poate infirma și nici confirma perchezițiile sau reținerea lui Dorin Chirtoacă și ne-a solicitat să revenim mai târziu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Dinis

    Chiar daca PL faca parte acum din coalitia de guvernare, cred ca e corect ca CNA sa fie cu ochii pe toti. Daca se adevereste ca cineva de la primaria a facut mahinatii, atunci sa raspunda!

  2. Realist

    CNA, da la primaria din Balti cind ajungeti? Acolo e mare tarabio, ca sarmanii nici primar nu au

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *