Foto/ Cum arată mașina din coloana oficială a președintelui implicată într-un accident rutier

Astăzi, în jurul orei 15.00, pe traseul Chisinău -Leușeni, km 50, unul din autoturismele de model „VW Tuareg”, care asigură protecția în coloana oficială a președintelui țării a fost accidentat ușor, în timp ce se deplasa în direcția spre Leușeni, anunță Poliția, într-un comunicat de presă.

Din informațiile preliminare, Tuareg-ul ar fi intrat în coleziune cu un automobil de model „Skoda”. În urma impactului unitățile de transport au fost dereriorate. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Cazul este înregistrat. Poliția cercetează cazul pentru stabilirea tuturor circumstanțele, se menționează în comunicat.

Automobilul din coloana oficială

Automobilul de model Skoda, implicat în accidentul cortegiului prezidențial

Președinția a anunțat anterior că unul dintre autoturismele care asigura protecția în cortegiul prezidențial a fost accidentat ușor astăzi, 22 februarie, în timp ce se afla în misiune.

„Din primele indicii rezultă că accidentul a fost provocat de un șofer care venea pe contrasens, încercând să facă o depășire și care nu a adaptat viteza la condițiile meteo nefavorabile, cu un carosabil umed și alunecos”, se menționează într-un mesaj al serviciului de presă al Președinției.

„Sunt în siguranță, de data aceasta fără a fi lovită mașina în care mă aflam, însă a avut de suferit mașina băieților din pază”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Automobilul președintelui Dodon a fost implicat într-un accident în septembrie 2018. Dumitru Prepeliţă, şoferul camionului care s-a ciocnit cu limuzina preşedintelui a fost recunoscut vinovat de producerea accidentului, fiind amendat cu 20 de mii de lei şi obligat să achite cheltuieli de judecată de 5 240 lei. Fiind audiat în şedinţa de judecată, șoferul camionului a explicat că, timpul era posomorât, ploua şi traseul era umed. În faţa sa se deplasa un microbuz de model „Mercedes-Benz” care, la un moment dat, s-a oprit. Șoferul susţine că nu a observat alte automobile pe traseu din sens opus. Văzând că automobilul din faţă s-a oprit, s-a angajat să-l depăşească.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *