Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dorin Chirtoacă despre „nedreptățile” care…

Dorin Chirtoacă despre „nedreptățile” care i se întâmplă și candidații înaintați la funcția de viceprimar

Dorin Chirtoacă, însoțit de ofițerii CNA, în fața apartamentului în care locuiește, cumpărat de la o rudă de-a familiei Gamrețki.

Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel Chișinău a menținut astăzi decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 22 iunie, prin care a fost prelungit cu 25 de zile mandatul de arest pe numele primarului capitalei, urmărit penal în dosarul parcărilor cu plată. După ședință, acesta le-a spus jurnaliștilor că ceea ce i se întâmplă este nedrept, la fel cum a fost și ocupația din 1940.

„Este nedrept ceea ce se mi întâmplă, la fel cum a fost nedreaptă ocupația din 1940. Ieri iată s-au inaugurat troleibuzele. Am lucrat 10 ani la proiectul ăsta, am văzut și eu de-acuma fotografii și imagini video, atât”, a declarat primarul mun. Chișinău.

Citiți AICI Tranzacţia Chirtoacă-Gamreţki şi mărturiile din „dosarul parcărilor”

Edilul a fost rezervat în declarații, iar întrebat despre informațiile pe care le-a solicitat Centrul Național Anticorupție de la viceprimarul Nistor Grozavu, a precizat că ar fi vorba despre o examinare a întregii sale activități la Primărie, de zece ani.

„Eu de-a lungul timpului doar mi-am exercitat atribuțiile de serviciu și nimic altceva”, a punctat edilul.

La 22 iunie 2017, Viorel Chetraru, directorul Centrului Național Anticorupție, a solicitat viceprimarului Nistor Grozavu prezentarea mai multor copii autentificate ale unor documente care vizează inclusiv activitatea gheretelor Coffee Time, care au împânzit capitala în ultimii ani. Despre această afacere, ZdG a scris anterior că l-ar avea în spate pe Lucian Chirtoacă, fratele primarului general, aflat acum în arest la domiciliu, iar Dorin Chirtoacă a semnat dispoziţii „de excepţie” prin care favoriza o firmă cu sediul în apartamentul soacrei fratelui primarului, care gestiona o parte din aceste tonete (gherete) care comercializează cafea și înghețată.

Citiți AICI (doc) CNA solicită de la Nistor Grozavu documente care vizează activitatea gheretelor Coffee Time

La 27 iunie, Dorin Chirtoacă a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău, iar pe ordinea de zi figurează 20 de subiecte. Primul se referă la suspendarea raporturilor de serviciu ale secretarului CMC, Valeriu Didenco, inculpat într-un dosar de corupție, iar cel de-al doilea, la desemnarea a doi viceprimari: Mihai Moldovanu, şeful Direcţiei Sănatate din cadrul Primăriei Chişinău, și Valeriu Munteanu, fostul ministru al Mediului.

Referitor la acest subiect, edilul a fost punctat:  Dispoziţia semnată astăzi. – E firesc, trebuie cineva să activeze la primărie, nu doar unul”.

Citiți AICI Ce spune fostul ministru al Mediului despre funcția la Primărie